Nederlanders grijpen kerst aan om zichzelf in deze economisch barre tijden te verwennen met kwalitatief hoogstaand eten. Dat zegt trendwatcher Adjiedj Bakas. Terwijl de afgelopen jaren steeds meer werd geconsumeerd, komt Nederland volgens Bakas nu in de `economie van het genoeg`.
Mensen blijven 10 tot 15% van hun budget aan leuke dingen uitgeven, maar houden zich wat de hoeveelheden betreft in. Chantal Wijnbergen van Albert Heijn bevestigt dat. De themamanager zegt dat klanten kiezen voor kleine hoeveelheden puur voedsel.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Dan zijn het kennelijk nog niet echt economisch barre tijden.
In de keuken staan heeft zo z,n voordelen.Voor de kerst,radio Villa VPRO beluisterd.
Ijsland ,,Dansen op de Vulkaan,,.
Een Ijslandse traditie is met Kerst elkaar te overladen met cadeaus.Het geld is op,failliet,torenhoge schulden.Failliet van een systeem.
Reikjavik.Een vlooienmarkt.Goede zaken t.o.v.reguliere winkels.Men ,lijkt,zich geen zorgen te maken.
Haucup[winkel]komt met een speciale Kerstaanbieding.Namelijk een Kerstlening afsluiten.Koop nu en betaal later.Kan zelfs in de maand maart.Credieten tot in de duizenden euroos.De persoon die hierover gaat en gevraagd werd of hij mensen niet nog meer in de problemen bracht,ziet het als geen enkel probleem.De klant is zelf verantwoordelijk.Verder vond hij het een service van de winkel.Zij de mogelijkheid gaven de Kerst toch vrolijk te kunnen vieren,ondanks de crisis.
Een klein deel weergegeven van het programma gewijd aan Ijsland.Het bovenstaande valt hierbij in het niet.