Vis is goed. Bevat veel omega-3 vetzuren. Toch werd deze week bekend dat teveel vis tijdens de zwangerschap juist niet goed is voor de ongeboren vrucht.
Reden: vervuilende stoffen zoals kwik, dioxines en PCB's die alom tegenwoordig zijn in de wereldzeeën, en met name in omgevingen dichtbij huis. Niettemin is vis op zichzelf nog steeds prima. De FSA in Engeland geeft een 'helder' advies: altijd vis eten, maar minder als je zwanger bent of borstvoeding geeft. En natuurlijk: geen haai, zwaardvis en marlijn. Met name in die vissen zit veel teveel kwik.
Maar als je dit nieuwtje nou had gemist en bijvoorbeeld afgelopen januari was opgehouden met lezen, dan zou je denken dat je als a.s. moeder het beste 7 dagen in de week vette vis kunt eten.
Wat moet je nou als eenvoudige consument: wél of geen vis? Je zult maar consument zijn!
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Visoliecapsules!
Jacobus
Maar Jacobus, daar hoor je vaak van dat je die ook al niet moet hebben omdat ze vervuild zijn met .... diezelfde zware metalen en andere sporen van menselijk dumpvernuft. Ik begrijp dus dat er ook schone/gezuiverde bestaan.
Lijnzaadolie. Een uitstekende bron van alfa-linoleenzuur en goedkoper dan de visoliecapsules.
Brigitte,
Dan moet je eerst wel een goede balans tussen linolzuur en alfalinoleenzuur zien te creëeren, anders wordt ALA amper EPA en DHA, de vetzuren welke je met vis of visoliecapsules rechtstreeks binnenkrijgt.
Jacobus
Maar Jacobus, nog even voor mensen die minder thuis zijn in supplementen dan jij: hoe zit het nou met de zuiverheid van visolie-capsules? De prijsverschillen zijn in ieder geval significant en worden nogal 'ns beargumenteerd vanuit die zuiverheid.