bron: De Tijd met dank aan foodholland
Mogen we nog gewoon uit eten of moeten we altijd bewust kiezen?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik denk dat dat een beetje pragmatisch is gekomen. Ketens met meer dan 20 vestigingen zijn in Amerika over het algemeen fastfood ketens, waarbij de filialen slechts halfproducten opwarmen en combineren tot eindproduct. De feitelijke productie is een fabrieksmatig proces. Daarvan kun je dus redelijk constante waarden t.a.v. calorieen bepalen.
Bij individuele gerechten in "echte" restaurants is dat haast niet mogelijk. Dat is nog relatief veel handwerk, en dus te veel variatie.
Overigens, de meeste koks denken over hun gerechten zoals jij: geen gedonder met minder zout, minder vet, maar maximalisering van smaak. Ik vrees dat je het dan ook helemaal niet wílt weten... ;-)
Er wonen in de VS hele dikke mensen die heel veel bij grote ketens eten. Als die af en toe een volkorenboterham met komkommer nemen ipv een dubbele hamburger, dan worden ze misschien minder dik, is het idee.
Het is in elk geval minder ingijpend daan een maximaal aantal KCal per portie, want men hier lijkt te willen invoeren.
Uit-eters,gaan per definitie lijkt me uit eten om juist te genieten.Ik wel tenminste.
Zie me al zitten met een uitdraai aan cal.etc.naast me te tellen.Avond voorbij zowat.Zal je ook net zien dat ik dat lijstje dan vergeten ben.Heb nu altijd al onenigheid met de boodschappen lijstjes.
Tas overhoop.Geen lijst te vinden.Ja,thuis op de tafel.
Lijkt me ook rampzalig voor het bedienend personeel.Ik geniet al zo,wanneer ze naast de menukaart vertellen wat er ook mogelijk is.
Stel dat je dan constant op je uitdraai moet kijken.En de kok,arme man.Nu komt hij nog bij je tafel langs,veelal.Maar of hij dat dan nog gaat doen?
Laat het maar mooi in de VS blijven.