Eigenaar Hans Locher van restaurant Storchen in het Zwitserse Winterthur is in conflict geraakt met de autoriteiten omdat hij in zijn restaurant met moedermelk wil gaan koken. Hij wil Zürcher Geschnetzeltes (een stoofschotel), soepen met moedermelk en sauzen die voor driekwart uit moedermelk bestaan op de menukaart zetten. ‘We zijn er allemaal groot mee geworden. Waarom zouden we het niet in ons dieet opnemen?’, zegt hij.
Hij trok de aandacht van Duitstalige kranten, toen hij in die kranten een advertentie plaatste waarin hij op zoek was naar borstvoedende vrouwen die een deel van hun melk aan hem wilde verkopen.
Locher heeft privé al geëxperimenteerd met het koken met moedermelk toen zijn dochter geboren werd, en daar ‘zeer goede resultaten behaald’, aldus de kok. ‘Je kunt er heerlijke dingen mee koken. Je moet het alleen wel mengen met een beetje slagroom om de structuur intact te houden.
Locher is niet onder de indruk van de mening van de autoriteiten. ‘Laat ze eerst maar eens bewijzen dat koken met moedermelk illegaal is’, aldus de innovatieve kok.
Bron: Missethoreca
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ergens halverwege de jaren tachtig lag ik in een Nederlands (populair)magazine een reportage over een Nederlandse moeder die van haar teveel aan moedermelk een kaasje had laten maken.
In de Atlas wordt soms moedermelk aan desserts toegevoegd, om de familiebanden aan te halen. Een mooi symbool
Wordt er eigenlijk wel streng genoeg gecontroleerd op de HACCP-eisen aan de moedermelk die we baby's voeden?
Alle gekheid op een stokje: wat er gebeurt tussen het melken van de moeders en het maken van het dessert is terecht punt van zorg. Bij de baby komt het rechtstreeks uit de borst. In het geval van het dessert niet.
Kortom: waarom gooit de Zwitserse VWA het op niet toegestane diersoorten?
Kunnen kinderen eigenlijk zonder problemen melk van een andere moeder krijgen?
Jacobus,ik weet dat in de oorlog er vrouwen waren die zo,n melkproduktie hadden,dat ze overhielden voor andere vrouwen die nul,nul hadden of om andere redenen geen melk konden geven.Van mijn moeder gehoord.
Ik heb er geen bezwaar tegen om moedermelk te drinken/eten/nuttigen. Maar het idee dat vrouwen zich laten melken opdat een decadente vetzak die van gekkigheid niet meer weet wat ie met zijn geld moet doen zich tegoed kan doen aan moedermelkamuses stuit mij op zijn zachtst gezegd toch wel tegen de borst.