Zelf koken is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Negen van de tien Amerikanen zeggen niet van koken te houden en van de Britten belt 1 op de 5 nog regelmatig naar de ouders om te vragen hoe ze iets klaar moeten maken.
Eddie Yoon van The Cambridge Group deed een onderzoek naar het kookgedrag van Amerikanen. Hij stelt dat er grofweg 3 groepen mensen zijn. Groep 1 houdt van koken en doet het regelmatig. Groep 2 heeft een hekel aan koken en warmt zo veel mogelijk kant-en-klaar maaltijden op of gaat uit eten. Groep 3 vindt het leuk om soms te koken, maar wisselt het af met uit eten gaan of opwarmen. Uit zijn waarnemingen (vanaf 2000 tot een jaar geleden) blijkt dat 10% van de Amerikanen van koken houdt, 45% heeft er een hekel aan en 45% zit in de derde groep die er tussenin valt.
Een roast dinner vinden de Britten het moeilijkst om klaar te maken, gevolgd door curry en lasagne. Maar ook voor rijst of soep wordt de hulp van de ouders regelmatig ingeschakeld. Vijf procent van de deelnemers aan het onderzoek vraagt ook nog wel eens hulp over het gebruik van keukengerei, blijkt uit het onderzoek.
Dit artikel afdrukken
Roerei, gepocheerde eieren en gekookte eieren staan alle drie in de top-10 van recepten waar hulp bij nodig isIn Groot-Brittannië ontdekte de Co-op in een onderzoek dat 1 op de 5 mensen onder 34 jaar nog regelmatig naar hun vader of moeder belt om advies te vragen over wat ze moeten eten of hoe ze iets moeten klaarmaken. Bijna de helft van de ondervraagde mensen zei het koken te hebben geleerd van hun moeder. Bij 7% was hun vader het rolmodel. Er wordt vooral vaak advies gevraagd over eieren; roerei, gepocheerde eieren en gekookte eieren staan alle drie in de top-10 van recepten waar hulp bij nodig is.
Een roast dinner vinden de Britten het moeilijkst om klaar te maken, gevolgd door curry en lasagne. Maar ook voor rijst of soep wordt de hulp van de ouders regelmatig ingeschakeld. Vijf procent van de deelnemers aan het onderzoek vraagt ook nog wel eens hulp over het gebruik van keukengerei, blijkt uit het onderzoek.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Dat is nu zo leuk aan de Britten, die proberen het tenminste nog.
Amerikanen ... die kunnen niet eens een tomaat van een komkommer onderscheiden.
De meesten daar hebben niet voor niets vette hamburgernekken.
Nou, nou, wat een bashing weer van onze Amerikaanse vrienden. Er zijn er zat die heel lekker en goed kunnen koken, denk ik zo.
En verder: wat is er mis met hamburgers? Tegenwoordig kun je heel redelijke hamburgers kopen, met niet teveel troep toegevoegd. Zelf maken kan natuurlijk ook.
En dan die Nederlanders: proberen die het nog? Wie kookt er nog elke dag "from scratch", met verse spullen? Kunnen je kinderen koken?
Ik denk te mogen opmerken dat Steffie Blok iets zegt wat niet deugt, iets opmerkt dat (verander Amerikanen in een andere bevolkingsgroep op aarde en je ziet wat ze zegt) neigt naar wat we niet meer willen, nooit meer.
Zoals ik het begrijp vindt 55% vd amerikanen koken leuk en is het een andere vraag hoe vaak je kookt. Zou wel interessant zijn om de 45% die er een hekel aan heeft te kunnen vergelijken met andere landen.
Overigens, ik heb nooit een Amerikaan ontmoet die kan koken, maar wel een paar Amerikaanse dames die bejubelde kookboeken schreven. Over de Franse keuken. En ooit was ik een paar dagen te gast op een Parijse kookschool waar vrijwel uitsluitend rijke Amerikaanse meiden aan studeerden die als belangrijke opdracht hadden; elke avond in een sterrenrestaurant eten en daar dan dus van leren.