Binnenkort zal alle drinkzuivel van het eigen AH-merk afkomstig zijn van koeien die van voorjaar tot najaar in de wei staan. Dat zei Simone Hertzberger, hoofd Kwaliteit en Productintegriteit van Albert Heijn, woensdag tijdens de oprichtingsbijeenkomst van Stichting Weidegang. Het supermarktconcern vindt het belangrijk de consument deze keuze te bieden en gaat uitgebreid informatie geven over weidemelk.
Albert Heijn steunt de onafhankelijke stichting financieel en Hertzberger neemt zitting in het bestuur. Chris Kalden, per 1 mei directeur van Staatsbosbeheer, is de voorzitter.
De onafhankelijke Stichting Weidegang is officieel opgericht door Friesland Foods, Natuurmonumenten, Albert Heijn, Centraal Bureau Levensmiddelen-handel (CBL), Rouveen Kaasspecialiteiten, Rabobank en LTO Nederland. Doel van deze stichting is het stimuleren van de koe in de wei. Volgens de stichting is dit nodig om het tij te keren van de dalende weidegang. Marc Jansen (CBL): 'Mensen gaan ervan uit dat koeien in de wei lopen. In andere sectoren zie je een negatieve trend, dus is het goed om in de zuivel de status quo te handhaven of zelfs een stapje verder te gaan.'
Ook minister Verburg van LNV prijst het belang van weidegang: 'Een koe in de wei is de vleesge-worden verbinding tussen boer, burger en consument. Een wandelend visitekaartje voor de zuivelsector.'
Verburg zegt onder de indruk te zijn van de initiatieven in de sector, waarbij Stichting Weidegang ‘een schoolvoorbeeld is van een toekomstgerichte, maatschappelijk betrokken, op samenwerking gerichte werkwijze’.
Begin mei ligt weidemelk in de schappen, in alle dagverse zuivel van Friesche Vlag en in het totale drinkzuivelassortiment (van het eigen AH-merk) van Albert Heijn.
bron: EVMI
Dit artikel afdrukken
Albert Heijn steunt de onafhankelijke stichting financieel en Hertzberger neemt zitting in het bestuur. Chris Kalden, per 1 mei directeur van Staatsbosbeheer, is de voorzitter.
De onafhankelijke Stichting Weidegang is officieel opgericht door Friesland Foods, Natuurmonumenten, Albert Heijn, Centraal Bureau Levensmiddelen-handel (CBL), Rouveen Kaasspecialiteiten, Rabobank en LTO Nederland. Doel van deze stichting is het stimuleren van de koe in de wei. Volgens de stichting is dit nodig om het tij te keren van de dalende weidegang. Marc Jansen (CBL): 'Mensen gaan ervan uit dat koeien in de wei lopen. In andere sectoren zie je een negatieve trend, dus is het goed om in de zuivel de status quo te handhaven of zelfs een stapje verder te gaan.'
Ook minister Verburg van LNV prijst het belang van weidegang: 'Een koe in de wei is de vleesge-worden verbinding tussen boer, burger en consument. Een wandelend visitekaartje voor de zuivelsector.'
Verburg zegt onder de indruk te zijn van de initiatieven in de sector, waarbij Stichting Weidegang ‘een schoolvoorbeeld is van een toekomstgerichte, maatschappelijk betrokken, op samenwerking gerichte werkwijze’.
Begin mei ligt weidemelk in de schappen, in alle dagverse zuivel van Friesche Vlag en in het totale drinkzuivelassortiment (van het eigen AH-merk) van Albert Heijn.
bron: EVMI
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Wilde zwijnen leven in het bos, waarschijnlijk vinden tamme het daar prettiger dan in een donker hok zonder verder iets. Zwijnen zijn verder intelligenter dan koeien en maken daardoor meer aanspraak op dierenrechten. Koe in de wei dan ook bosjes voor varkens.
@ Nickdebelzjik
Mijn ouders hebben thuis altijd twee varkens vetgemest en geslacht voor het gezin. Wat ik zeker weet dat het dieren zijn die walgen van in de stront te liggen. Eigenlijk zijn het heel zindelijke beesten. Wat niet betekent dat eens stevig in de modder draaien het ultieme geluk was. En omdaartoe te komen (want inderdaad, ze zaten in een donker kot, dus dat zal wel iets uit de overlevering zijn) ontwikkelde iedere nieuwe generatie wel van banale tot zeert wonderlijke ontsnappingsmogelijkheden.
"Lekker Dier!? Dierlijke productie en consumptie in de 19e en 20ste eeuw"
Ik weet niet of je dit boek kent http://www.hetvirtueleland.be/tento/index_tento.asp?ID=100060000 ,
althans ik heb het in boekvorm, maar het ging ook het land door als tentoonstelling. Heel interessant. Ik meen het: MUST READ!
Ik heb geleerd dat varkens aan agorafobie lijden en het liefst in een donker hoekje zitten. Varkens werden hier traditioneel altijd al in donkere hokken gehouden. En oorspronkelijk waren het bosdieren.
Niet juist?
"Een koe in de wei is de vleesgeworden verbinding tussen boer, burger en consument. Een wandelend visitekaartje voor de zuivelsector."
Varkens en kippen zijn ook vleesgeworden, maar moeten meestal binnen zitten en mogen niet wandelen. Terwijl ook zij graag een verbinding tussen boer, burger en consument zouden zijn. Een visitekaartje voor de vlees en de pluimveesector. Desnoods onder de naam weidekarbonade of weidehoen.