Landbouwminister Gerda Verburg vindt dat er veel te weinig waarde wordt gehecht aan goede voeding. Zij mist daarbij ook de waardering voor de gezondheid van mensen en voor de agrarische sector. "Mensen beseffen niet meer wat voedsel betekent voor hun gezondheid. Kinderen weten niet meer waar het voedsel oorspronkelijk vandaan komt, veel volwassenen trouwens evenmin. Sla komt gesneden en al uit een zak en melk komt uit een pak. Dat er nog boeren aan te pas komen die met alle natuurlijke hulpmiddelen ons voedsel produceren, is onbekend. Als mensen iets niet weten, kunnen ze er ook geen waarde aan hechten, laat staan het waarderen", schrijft zij in haar wekelijkse weblog.
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
@WoutervdL: spreeuwenpotten worden wéér verkocht, hoort bij het Landlevennostalgische gevoel, toch echt niet voor de consumptiespreeuw.
@WouterK: niet alle kersenverkopers bij de boomgaard verkopen Griekse kersen, al zijn ze er wel. Maar de Betuwse Kers is ook echt een Betuwse kers, geen oud ras, nieuwe rassen die beter passen bij het huidige smaakpatroon. Maar ik ben het met je eens: er is meer voor nodig dan alleen kennis van de bron van het fruit, de groente, het vlees, kennis van het seizoen en de omgeving ook welkom. Dat werd er vroeger op de lagere school ingeramd, net als de dakpannen langs de IJssel en de kookpannen uit Ulft.
Een beetje late reactie van mij op de perziken, in de krant van afgelopen zaterdag 15 sept. werd ik er weer aan herinnerd dat ik nog moest reageren.
Welnu perziken koop ik al lang niet meer in Nederland, evenals abrikozen en nectarines, de rest van al het Nederlandse fruit heb ik in de tuin, bevoorrecht dus! Uit alles wat je over groenten en fruit leest op het net kun je wel concluderen dat de gemiddelde nederlander niet meer weet wat lekker eten is en dat heeft dus in de hand gewerkt dat alles hier zoveel aan smaak verloren heeft.
In Frankrijk bijv. kun je nog heerlijke perziken, abrikozen en nectarines kopen maar ja, die Fransen accepteren het gewoon niet als hun eten niet meer smaakt! Meneer Klootwijk, misschien zou u ook eens een artikel kunnen wijden aan grapesfruits, die gele hadden vroeger een beetje bittere smaak en dat vond ik zooo lekker, nu smaken net zo zoet als de rode. Met vr. gr. Oda van Trigt.
Spreeuwenpotten worden nog overal in tuincentra verkocht.
Yep, spreeuwen eten, het wordt overal gedaan, al mag het niet. In't Frans ook bekend als: "paté de sansonnets" (niet "grives", dat zijn lijsters) Ik heb ooit een zak met 6 bevroren spreeuwen gekregen en ze vielen best mee. Beter dan de gebakken mus in Italië. Maar de papegaaiduiker op de Faer-Oer droeg toch mijn voorkeur weg.
Ik hoor het al: "Mama, Mama, we gaan op spreeuwenklas!"