Zo kom je van het restvlees af, zonder dat het als 'gewoon' weg moet. Slimme jongen, die Ko. Toch ook wel weer jammer, want in snacks kun je nou juist nepvlees doen, dan kun je dat biologische hoogwaardiger verwaarden. Let dus op: biologisch begint hier ernstig strijdig te raken met 'duurzaam' waarin Nederland nog wel koploper wil worden.

Ko van Twillert wil met zijn biologische bedrijf Ko-Kalf een biologische cafetaria in Wezep starten. En hij wil dit langzamerhand uitbreiden naar een hele keten biologische cafetaria's in de regio. De stap naar een cafetaria heeft volgens hem grote voordelen: "Voor een cafetaria kun je eigenlijk al het vlees gebruiken. Bijvoorbeeld in hamburgers, gehaktballen, bami en andere pasta's."

Het biologische bedrijf Ko-Kalf loopt al jaren goed. Van Twillert heeft een gesloten bedrijf met koeien van het ras Blonde d`Aquitaine. Ko-Kalf bracht ook al een biologische kroket op de markt, waarin uitsluitend biologische producten zijn verwerkt. Over het planvoor de biologische cafetaria zegt Van Twillert: "Ik ben een ondernemer in hart en nieren en ik zie dit als een nieuwe uitdaging."

Alle producten die de biologische cafetaria gaat verkopen, komen uit eigen bedrijf of zijn door hem beoordeeld. "Ik koop niets dat ik niet eerst heb gezien. Wanneer ik vee koop van een bepaalde boerderij, dan ga ik eerst kijken hoe ze daar leven en wat voor een voer ze krijgen."

De nieuwe biologische cafetaria moet de natuur uitstralen. "Niet alleen biologisch, maar ook natuurlijk. Hiermee wil ik weergeven dat we met de natuur om moeten gaan zoals dat bedoeld is. Daarom komt er ook een beamer die een film laat zien over het bedrijf dat ik run."


bron: De Stentor met dank aan foodholland
Dit artikel afdrukken