Ko van Twillert wil met zijn biologische bedrijf Ko-Kalf een biologische cafetaria in Wezep starten. En hij wil dit langzamerhand uitbreiden naar een hele keten biologische cafetaria's in de regio. De stap naar een cafetaria heeft volgens hem grote voordelen: "Voor een cafetaria kun je eigenlijk al het vlees gebruiken. Bijvoorbeeld in hamburgers, gehaktballen, bami en andere pasta's."
Het biologische bedrijf Ko-Kalf loopt al jaren goed. Van Twillert heeft een gesloten bedrijf met koeien van het ras Blonde d`Aquitaine. Ko-Kalf bracht ook al een biologische kroket op de markt, waarin uitsluitend biologische producten zijn verwerkt. Over het plan
Alle producten die de biologische cafetaria gaat verkopen, komen uit eigen bedrijf of zijn door hem beoordeeld. "Ik koop niets dat ik niet eerst heb gezien. Wanneer ik vee koop van een bepaalde boerderij, dan ga ik eerst kijken hoe ze daar leven en wat voor een voer ze krijgen."
De nieuwe biologische cafetaria moet de natuur uitstralen. "Niet alleen biologisch, maar ook natuurlijk. Hiermee wil ik weergeven dat we met de natuur om moeten gaan zoals dat bedoeld is. Daarom komt er ook een beamer die een film laat zien over het bedrijf dat ik run."
bron: De Stentor met dank aan foodholland
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook