“Je bent wat je eet" - leer de basis van voeding en hoe eten onze gezondheid raakt.
Zo begint de werving van de eerste Massive Open Online Course (MOOC) ter wereld op het gebied van voeding. Het staat er alleen allemaal in het Engels, want de cursus wordt letterlijk aangeboden aan de hele wereld. Uiteraard kun jij ook deelnemen als je het Engels voldoende machtig bent.
Professor Sander Kersten
Je hoogleraar in deze cursus is Professor Sander Kersten van Wageningen UR, die ook op Foodlog bekend is om zijn kritische en soms scherpe commentaren vanuit zijn wetenschappelijke visie op voeding. Kersten is te horen in de introductievideo en blijkt beduidend beter beschaafd Amerikaans-Engels te spreken dan onze premier.
Maandag aanstaande gaat de eerste van start. Je kunt je hier inschrijven. Deelname is gratis. Lees echter eerst even de beschrijving van de cursus en weet dat je genoeg moet weten van biologie om mee te kunnen doen.
We stelden Sander Kersten vanmiddag drie vragen:
De cursus is gratis, maar biedt wel een diploma. Hoe werkt dat precies en kun je er ook een Master mee bij elkaar sprokkelen?
Sander Kersten: De cursus is volledig gratis te volgen. Wil je echter op het eind een officieel certificaat (met je naam erop en door mij ondertekend) dan betaal je een minimal fee van $50.
Welk publiek verwacht je dat zal gaan deelnemen?
Sander Kersten: Van alles. Veel mensen die zich hebben aangemeld hebben zich al voorgesteld op het forum en ze komen werkelijk overal vandaan: Australie, Philipijnen, China, Quatar, Brazilie, Finland, India, Turkije, Singapore, VS. Het blijkt dat de meeste cursisten op Edx uit de VS of India komen. Dat heeft uiteraard mede te maken met het feit dat de cursussen in het Engels worden aangeboden.
Op welke publiek hoop je vooral?
Sander Kersten: Op een zeer gemengd publiek waarbij mensen ook veel van elkaar opsteken en blootgesteld worden aan de verschillende eetgewoonten en gedachten over voeding die over de hele wereld heersen.
Volgens Kersten zul je beslist geen spijt hebben van de deelname aan de cursus, die je niet gaat vertellen wat je wel of niet moet eten, maar wel hoe eten je gezondheid beïnvloedt.
Fotocredits: Sander Kersten, still, WUR
Dit artikel afdrukken
Zo begint de werving van de eerste Massive Open Online Course (MOOC) ter wereld op het gebied van voeding. Het staat er alleen allemaal in het Engels, want de cursus wordt letterlijk aangeboden aan de hele wereld. Uiteraard kun jij ook deelnemen als je het Engels voldoende machtig bent.
Professor Sander Kersten
Je hoogleraar in deze cursus is Professor Sander Kersten van Wageningen UR, die ook op Foodlog bekend is om zijn kritische en soms scherpe commentaren vanuit zijn wetenschappelijke visie op voeding. Kersten is te horen in de introductievideo en blijkt beduidend beter beschaafd Amerikaans-Engels te spreken dan onze premier.
Maandag aanstaande gaat de eerste van start. Je kunt je hier inschrijven. Deelname is gratis. Lees echter eerst even de beschrijving van de cursus en weet dat je genoeg moet weten van biologie om mee te kunnen doen.
We stelden Sander Kersten vanmiddag drie vragen:
De cursus is gratis, maar biedt wel een diploma. Hoe werkt dat precies en kun je er ook een Master mee bij elkaar sprokkelen?
Sander Kersten: De cursus is volledig gratis te volgen. Wil je echter op het eind een officieel certificaat (met je naam erop en door mij ondertekend) dan betaal je een minimal fee van $50.
Welk publiek verwacht je dat zal gaan deelnemen?
Sander Kersten: Van alles. Veel mensen die zich hebben aangemeld hebben zich al voorgesteld op het forum en ze komen werkelijk overal vandaan: Australie, Philipijnen, China, Quatar, Brazilie, Finland, India, Turkije, Singapore, VS. Het blijkt dat de meeste cursisten op Edx uit de VS of India komen. Dat heeft uiteraard mede te maken met het feit dat de cursussen in het Engels worden aangeboden.
Op welke publiek hoop je vooral?
Sander Kersten: Op een zeer gemengd publiek waarbij mensen ook veel van elkaar opsteken en blootgesteld worden aan de verschillende eetgewoonten en gedachten over voeding die over de hele wereld heersen.
Volgens Kersten zul je beslist geen spijt hebben van de deelname aan de cursus, die je niet gaat vertellen wat je wel of niet moet eten, maar wel hoe eten je gezondheid beïnvloedt.
Fotocredits: Sander Kersten, still, WUR
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Goed initiatief, echter als student heb ik nog geen creditcard en kan dus niet deelnemen.
Je kan wel deelnemen. Daarvoor is geen credit card nodig. Cursus is gratis.
Ik heb de optie o,oo euro geprobeerd maar kom niet verder in het programma mij aan te melden, naam email e.d. is al ingevuld maar volgens mij is dit niet voldoende om maandag mee te doen...
Ik heb me net ook aangemeld, je moet je niet aan melden voor een certified certificate, als je klikt op "Pursue an honour code" dan kun je zonder te betalen mee doen.
Ik heb mij voor de eerste stap al gegevens ingevoerd en kom ik niet meer bij de optie Pursue an honour code. De vraag is of ik mij dan helemaal moet afmelden en opnieuw aanmelden...