Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Tiny van Boekel
Levensmiddelentechnoloog (WUR)
Publieke contactgegevens
tiny.vanboekel@wur.nl
wur.nl
Laatste 5 reacties
9
Als reactie op #3, deze beste man denkt eerder dat de samenleving als geheel op een eiland zit en blijft ontkennen wat er aan de hand is. Mijn...
Tiny van Boekel
2 maanden geleden
Duurzaam en gezond eten uit de fabriek
3
Ik kreeg nog wat aanvullend commentaar van Prof. Willem Norde (van wie ik lang geleden thermodynamica colleges heb gehad): "Entropie toename...
Tiny van Boekel
3 maanden geleden
Zonder wil tot verandering en besef van thermodynamica gaat het niet
5
#12 en #13: Wouter, het is natuurlijk prima om het oneens te zijn, dat leidt tot beter wegen van argumenten en verhoogt inzicht. Maar ik zie hier niet...
Tiny van Boekel
3 maanden geleden
Zonder wil tot verandering en besef van thermodynamica gaat het niet
4
Als reactie op #6 en wellicht ter verduidelijking van #7: die biomassa zelf is juist laag-entropisch, maar bij het maken van biomassa vindt ook...
Tiny van Boekel
3 maanden geleden
Zonder wil tot verandering en besef van thermodynamica gaat het niet
4
Ik kan niet zo heel veel meer toevoegen aan de discussie. Ik ben het wel eens met de conclusie van Dick dat dit met een korreltje zout moet worden...
Tiny van Boekel
5 maanden geleden
Neem de gezondheidskosten van vlees eten met een korreltje zout
Alle reacties
Laatste 5 artikelen
17
Zonder wil tot verandering en besef van thermodynamica gaat het niet
10 jul 2023, 7:09
31
Wanneer is een product zichzelf?
16 jun 2017, 8:30
18
Frietkunde vanuit wetenschappelijk perspectief
24 apr 2016, 13:05
39
‘De voedingsmiddelenindustrie is niet open’
12 okt 2015, 13:17
121
‘Geen voedselzekerheid zonder industriële productie’
26 jan 2014, 2:02
Alle artikelen
Reacties met de meeste likes
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
8 jaar geleden
Even een snelle reactie mijnerzijds voordat ik aan mijn hoofdtaak begin (onderwijs en onderzoek, zie ook hieronder). De oproep dat ik opgehangen...
32
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
8 jaar geleden
Beste mensen Ik heb een hele drukke baan en kan niet op elk moment reactie geven (eigenlijk alleen 's morgens vroeg en 's avonds laat). Nu het stadium...
14
Ongezond voedsel moet duurder worden, maar wat is ongezond?
4 jaar geleden
Op verzoek van Dick mijn reactie (wil ik overigens ook nog wel doen na mijn pensioen, Dick, ik hoop dan ook nog wel wat te mogen zeggen!) om de twee...
12
Is houdbaar ‘meuk’ en vers gezond of hebben we een ander vraagstuk?
7 jaar geleden
Ik was nog niet eerder in de gelegenheid om te reageren, sorry. De reacties overziende, wil ik op een paar punten reageren: @ Dennis Zeilstra: ik vind...
9
‘Friet moet je bakken in vast vet’
6 jaar geleden
Excuses dat ik niet eerder reageerde, dat kwam door persoonlijke omstandigheden. Maar hier dan mijn reactie. Ik ben me ervan bewust dat mijn...
9
Alle reacties
Bericht versturen voltooid.
sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.
Foodlog gebruikt cookies.
Vertel mij meer
Ik snap het