Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Businessleden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Businessleden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Tiny van Boekel
Als reactie op het verzoek van Dick #54 mijn antwoorden (zonder overleg met Annet en Jaap, we zijn het ook niet overal over...
Tiny van Boekel
3 maanden geleden
Nederlandse experts blijven tegen invoering Nutri-Score, gezondheidsorganisaties ongerust
Ik ben het niet eens met #1. Het is meer dan een speeltje voor wiskundigen en het is wel belangrijk voor beleid. Peter slaat de...
Tiny van Boekel
3 maanden geleden
Eén meting of model kan sexy zijn, maar geeft geen inzicht
Ik wil niets af doen aan wat Dennis schrijft maar als amateur (=liefhebber) modelleur toch nog wel een reactie. Ik verkondig...
Tiny van Boekel
3 maanden geleden
Elk mens gebruikt modellen, maar vooral wetenschap en beleid gaan er nogal losjes mee om
N.a.v. #2, nog wat opmerkingen. De snelheid waarmee nutrienten achteruit gaan hangt van nogal wat factoren af. De voornaamste...
Tiny van Boekel
5 maanden geleden
Een twee jaar oud blik bonen is duurzaam en voedzaam
Huib #17: de hartige smaak van soja- en vissaus en bouillon komt voornamelijk van MSG, het zout staat in relatie met de zure...
Tiny van Boekel
10 maanden geleden
Convenanten: minder zout in het eten gaat ooit lukken
Ik zou het niet meteen windowdressing noemen maar of het allemaal veel zoden aan de dijk zet is wel de vraag. Met zoutreductie...
Tiny van Boekel
10 maanden geleden
Convenanten: minder zout in het eten gaat ooit lukken
Ik was met name geïnteresseerd of Carolien een ander antwoord zou geven dan ik zou verwachten, maar ze geeft precies dat...
Tiny van Boekel
1 jaar geleden
Circulair Kipster-ei start in de VS met 30 miljoen eieren
Ik ben sinds kort betrokken (als voedselveiligheidsexpert) bij de voedselbank nederveluwe. Ik vind de reacties hier wat kort...
Tiny van Boekel
2 jaar geleden
Hagelslag en pannenkoeken bij het kinderontbijt van de Voedselbank
Ik kan het me eerlijk gezegd niet goed voorstellen, en het is ook even de vraag wat sneller betekent, over welke tijdspanne...
Tiny van Boekel
2 jaar geleden
Al komt de kweekkip nu te koop, gewone kip is nog altijd goedkoper en beter voor het milieu
Oh, en nog een reactie op Tedje #47: er wordt, in Wageningen in ieder geval, wel degelijk aandacht besteed aan ethiek. Ik heb...
Tiny van Boekel
2 jaar geleden
foodwatch neemt Wageningse voedingswetenschappers op de korrel: niet transparant
Net als Wouter#22, kan ik weinig met het geroeptoeter van Foodwatch, ze weigerden, in het verleden in ieder geval, elke vorm van...
Tiny van Boekel
2 jaar geleden
foodwatch neemt Wageningse voedingswetenschappers op de korrel: niet transparant
Dick#4: Helaas, dat weet ik niet, dat zou denk ik alleen d.m.v. etiketvergelijking vast te stellen zijn, of uit de receptuur van...
Tiny van Boekel
3 jaar geleden
Voorbij de miljard suikerklontjes
Ik ga ook voor nummer twee als ik moet kiezen: wetenschap is de beste manier die we hebben om de wereld om ons heen proberen te...
Tiny van Boekel
4 jaar geleden
Wetenschap is pas zinvol als we het eens zijn over wat we willen weten
Dank voor je reactie, Marcel#4, maar daar kan ik helaas niet zoveel mee. Ik begrijp dat je het nu hebt over effecten van stoffen...
Tiny van Boekel
4 jaar geleden
Rem op vetverbranding ontraadseld
Marcel #2: Interessante opmerking! Zou je wat voorbeelden kunnen noemen van die synthetische hulpmiddelen, en wat maakt ze...
Tiny van Boekel
4 jaar geleden
Rem op vetverbranding ontraadseld
Ik hoef niet veel meer toe te voegen aan wat er al geschreven is, het lijkt mij voornamelijk window dressing te zijn. Twee...
Tiny van Boekel
4 jaar geleden
Leven van de lucht: 'landbouwvrij eiwit'
Huib#21 en #19: goed te lezen dat chemie toch niet het probleem is, een verwarring die ontstond toen je schreef over “geheel...
Tiny van Boekel
4 jaar geleden
Bewerkt eten is helemaal niet fout als je het maar goed ontwerpt
Jan Peter#22: we zouden net als Dick#23 graag wat meer uitleg van het stuitende willen weten; wat vind je vooral stuitend: dat...
Tiny van Boekel
4 jaar geleden
Bewerkt eten is helemaal niet fout als je het maar goed ontwerpt
Zoals gevraagd hier wat opeenvolgende reacties, mede namens mijn collega's Vincenzo Fogliano, Kees de Graaf en Harry Wichers....
Tiny van Boekel
4 jaar geleden
Bewerkt eten is helemaal niet fout als je het maar goed ontwerpt
Op verzoek van Dick mijn reactie (wil ik overigens ook nog wel doen na mijn pensioen, Dick, ik hoop dan ook nog wel wat te mogen...
Tiny van Boekel
4 jaar geleden
Ongezond voedsel moet duurder worden, maar wat is ongezond?
De reactie van Dennis in #3 vind ik een goede. Het doet me denken aan de strijd tussen statistici, de "frequentists " en de...
Tiny van Boekel
4 jaar geleden
Voedingscentrum en Pioppi vermoorden de voedingsautoriteit
Over die hamvraag van Dick #32, ik heb daar niet het antwoord op maar wil er best mijn licht over laten schijnen, op het gevaar...
Tiny van Boekel
6 jaar geleden
Wageningen vindt minder ongezonde koekjes uit
Het duurde even voordat ik antwoord kon geven sinds Dick mij het laatste woord gunde, maar bij deze dan. Dennis #23, over...
Tiny van Boekel
6 jaar geleden
'Friet moet je bakken in vast vet'
Excuses dat ik niet eerder reageerde, dat kwam door persoonlijke omstandigheden. Maar hier dan mijn reactie. Ik ben me ervan...
Tiny van Boekel
6 jaar geleden
'Friet moet je bakken in vast vet'
Sorry, ik heb een naam verkeerd gemeld, het is de Swaan Arons, niet Aaron Swaans. Een proefschrift dat mij veel inzicht heeft...
Tiny van Boekel
6 jaar geleden
De energiebalans - deel 2
Hi Dick #22, ik wilde het niet meteen nog ingewikkelder maken met exergie, maar je hebt gelijk, dat is een andere (maar...
Tiny van Boekel
6 jaar geleden
De energiebalans - deel 2
Ik had al willen reageren op deel 1 van Dennis zijn bijdrage, die ik overigens heel goed vind, maar het was er nog niet van...
Tiny van Boekel
6 jaar geleden
De energiebalans - deel 2
Ik was nog niet eerder in de gelegenheid om te reageren, sorry. De reacties overziende, wil ik op een paar punten reageren: @...
Tiny van Boekel
6 jaar geleden
Is houdbaar 'meuk' en vers gezond of hebben we een ander vraagstuk?
Misschien nog interessant om te melden dat een promovenda van mij (Flora Chadare uit Benin) gewerkt heeft aan baobab en...
Tiny van Boekel
7 jaar geleden
Culinair ontdekt: Baobab
#5: Ja, Dirk die kop is van mijzelf. Mooi dat je dat opmerkt, er is inderdaad nogal wat wetenschappelijk onderzoek gedaan aan...
Tiny van Boekel
7 jaar geleden
Frietkunde vanuit wetenschappelijk perspectief
Als reactie op #33: ik ben als technoloog niet zo gelukkig met de term ultra-processed food, voor mij betekent dat bewerking met...
Tiny van Boekel
7 jaar geleden
De Vegetarische Slager mag wat Unox niet mag
Beste mensen Ik heb een hele drukke baan en kan niet op elk moment reactie geven (eigenlijk alleen 's morgens vroeg en 's avonds...
Tiny van Boekel
7 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
Even een snelle reactie mijnerzijds voordat ik aan mijn hoofdtaak begin (onderwijs en onderzoek, zie ook hieronder). De oproep...
Tiny van Boekel
7 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
Op verzoek van Dick deel ik graag mijn technologische kennis over acrylamide met jullie. Acrylamide wordt vooral gevormd uit het...
Tiny van Boekel
8 jaar geleden
Patattologie: maakt de Airfryer de gezondste frites?
Ik heb me net ook aangemeld, je moet je niet aan melden voor een certified certificate, als je klikt op "Pursue an honour code"...
Tiny van Boekel
8 jaar geleden
WUR-professor start het 1e voedingscollege voor de hele wereld
Zeker zijn we natuurlijk nooit in de wetenschap, maar mijn inschatting is inderdaad dat dit geen risico van betekenis is.
Tiny van Boekel
9 jaar geleden
Controverse in België over 'neomorfe' stoffen in karamel
Interessant dat niet wordt uitgelegd in het persbericht wat neomorfe stoffen eigenlijk zijn. Ik zou het ook niet weten maar ik...
Tiny van Boekel
9 jaar geleden
Controverse in België over 'neomorfe' stoffen in karamel
Ach, of Barber een schurk is daar wil ik me niet over uitlaten, maar wel dat dergelijke denkbeelden inderdaad mensen op het...
Tiny van Boekel
9 jaar geleden
‘Geen voedselzekerheid zonder industriële productie’
Ik lees na een dag in een conferentie gezeten te hebben weer wat reacties. Tjonge, wat een uiteenlopende reacties, moeilijk om...
Tiny van Boekel
9 jaar geleden
‘Geen voedselzekerheid zonder industriële productie’
Joep in #18: wat mij betreft zijn de prangende duurzaamheidsvragen in relatie tot voedselproduktie/verwerking: schaarse...
Tiny van Boekel
9 jaar geleden
‘Geen voedselzekerheid zonder industriële productie’
Wouter #11 en #13: dat is inderdaad wat ik bedoel, dat we er niet komen met Ot en Sien benaderingen.Voedselzekerheid is een...
Tiny van Boekel
9 jaar geleden
‘Geen voedselzekerheid zonder industriële productie’
Ik wil, lopende de discussie, even reageren op Wouter in #6: het is uiteraard prima om het niet eens te zijn met mijn stelling,...
Tiny van Boekel
9 jaar geleden
‘Geen voedselzekerheid zonder industriële productie’
Ik vind de reactie van Marc ietwat ondoordacht, en ook afleidend van wat het geachte kamerlid eigenlijk zegt, in mijn beleving...
Tiny van Boekel
10 jaar geleden
PvdA jaagt A-merken Nederland uit
Foodlog gebruikt cookies.
Vertel mij meer
Ik snap het