Groente is gezond. Dat weet iedereen. Dat wordt door de overheid voor de zekerheid ook nog maar eens rondgebazuind. En de media schrijven graag over onderzoeken die uitwijzen dat groente nog gezonder is dan we al dachten. Meloenen trouwens ook. Nog een bericht van vandaag: de WUR gaat met zusterorganisaties in de zaadbanken duiken om tussen de allergezondste slatypen er tussenuit te pikken, zodat supermarkten straks sla met een extra-gezondheidslabel kunnen verkopen.
Maar als het doel is om iedereen meer groente te laten eten, is het dan wel slim om dat gezonde imago nog verder te voeden? Is het niet slimmer om (ook) op smaak te gaan telen? Gezond betekent 'moeten eten' en niet 'lekker eten' in de hoofden van mensen en dat maakt al snel recalcitrant. De overheid kweekt, als dit verder gaat, tegenzin.
Dit artikel afdrukken
Maar als het doel is om iedereen meer groente te laten eten, is het dan wel slim om dat gezonde imago nog verder te voeden? Is het niet slimmer om (ook) op smaak te gaan telen? Gezond betekent 'moeten eten' en niet 'lekker eten' in de hoofden van mensen en dat maakt al snel recalcitrant. De overheid kweekt, als dit verder gaat, tegenzin.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Helaas zit dit berichtje achter de abonnee-wal, maar de kop zegt al genoeg: "Functional food is de gezonde apotheek van de toekomst".
Eten is uit, de apotheek is in ;-).