Ah, er zjin nu ook zoutvervangers!

Cargill heeft tijdens de de IFT Food Expo in Chicago de SaltWise lijn gelanceerd, gebaseerd op een gepatenteerde techniek om het gehalte aan zout in voedingsmiddelen terug te dringen. Volgens het bedrijf is in veel producten een reductie van 25 tot 50% van het zoutgehalte mogelijk zonder concessies te doen aan de smaak. Cargill ziet toepassingen voor SaltWise in tal van voedingsproducten, variërend van diepvriesmaaltijden, vleesproducten, sopen, sauzen en dressings tot zoute snacks.

De SaltWise producten worden op een zelfde manier verwerkt als keukenzout. Het wordt als een granulaat geleverd, dat vergelijkbare eigenschappen heeft als zout. Het is oplosbaar in water en is bestand tegen hitte, zuren, dehydratatie en het bevriezen en weer ontdooien van producten. De producten zijn veilig, bevatten geen allergenen en kunnen ook in kosher voedsel worden verwerkt.

Tijdens de vakbeurs IFT presenteerde Cargill tortilla chips en een dip saus waarbij de zoutvervanger is verwerkt. De chips bevat 33% minder zout dan gangbare chips. Ook het zoutgehalte in de dipsaus ligt 33% lager.


bron: Food Ingredients First met dank aan foodholland [
Dit artikel afdrukken