image

Onlangs meldde ik dat in Amsterdam cursussen worden gegeven voor mensen die met toeristen te maken hebben. Ook Parijs gaat zich nu ook inspannen voor een betere behandeling van toeristen.

Zou je er nu ook plezieriger kunnen eten in toeristische restaurants?

Parijs wil af van het onbeschofte imago van zijn inwoners. Het stadsbestuur is daarom maandag een campagne begonnen om de notoir vlerkerige Parijzenaren wat wellevendheid bij te brengen.

Burgemeester Bertrand Delanoë gaf op het Place du Trocadéro het startschot voor de zogeheten Dag van het Toerisme, dat een jaarlijks evenement moet worden. De dag is bedoeld om de stadsbewoners ervan te doordringen dat Parijs veel van zijn welvaart dankt aan de miljoenen toeristen die ieder jaar de stad bezoeken.
Op het plein werden folders uitgereikt met geboden voor de Parijzenaren, zoals 'ik zal de tijd nemen om informatie te verstrekken aan buitenlandse bezoekers' en 'ik zal mijn talenkennis gebruiken om antwoord te geven in hun taal'.

De folder maant overigens ook toeristen tot een actieve houding. 'Ik zal de Parijse manier van leven ervaren' en 'ik zal mijn verblijf aanwenden om Franse producten te proberen', staat er te lezen.


bron: novum

Dit artikel afdrukken