Lezenswaardig als je wilt weten wat 'biologisch' nu eigenlijk betekent:

Het ‘Handbook of organic food safety and quality’, geredigeerd door Julia Cooper, Urs Niggli en Carlo Leifert, geeft een overzicht van actueel wetenschappelijk onderzoek naar de kwaliteit en veiligheid van biologische producten. Wil het consumentenvertrouwen in biologische voeding zich voortzetten, dan zullen deze aspecten gewaarborgd moeten zijn.

De auteurs behandelen aspecten zoals voedingswaarden, kwaliteitszorg en consumentenverwachtingen van biologische producten. Ze gaan in op methoden om infecties en parasieten in vee te verminderen en op voedselveiligheid in de gehele keten. Toekomstige trends, factoren die het aankoopgedrag beïnvloeden en methoden om de veranderingen in voedingswaarden te meten komen aan bod. Afsluitend analyseren de schrijvers een aantal cases van kwaliteitszorgstrategieën in specifieke biologische voedingssectoren. Het boek bevat bijdragen van verschillende internationale wetenschappers. Hoofdstuk 5 is geschreven door het Louis Bolk Instituut in Driebergen.


bron: VMT
Dit artikel afdrukken