image

Dagelijks kopen we ons voedsel in de supermarkt. Maar waar komen al die groentes, het fruit en de melkproducten vandaan? Op welke akkers hebben de courgettes gegroeid, wie heeft de appels geplukt en van welke koe komt de melk? Voor iedereen die graag wil weten waar zijn voedsel vandaan komt, en weer een band wil krijgen met het platteland, is het een intense belevenis om een eigen appelboom te adopteren.

De actie ‘Adopteer een Appelboom’ is een initiatief van Biologica. In zeven biologische appelboomgaarden, verspreid over Nederland, kunnen mensen hun eigen appelboom adopteren. Bij de stam komt een naambordje te hangen, en elke maand ontvangt u de appelmail met daarin verhalen over het reilen en zeilen in de boomgaard. In de herfst, als de appels rijp zijn, worden adoptiehouders uitgenodigd om zelf te komen oogsten. Met name voor kinderen is het geweldig om het rijke gevoel van een goede oogst te ervaren. Tip: voor opa’s en oma’s is het leuk om voor hun kleinkinderen een appelboom te adopteren. Door te investeren in de biologische landbouw, kunnen ze letterlijk een schoon stukje aarde doorgeven aan de volgende generatie. De foto’s in bijlage geven een indruk hoe leuk het is om een eigen appelboom te adopteren!


Meldt u tot en met september 2006 aan en oogst nog deze herfst uw eigen appels! U kunt zelf een appelboom adopteren of cadeau geven via: deze site Een adoptie kost 29,50 euro per jaar. U kunt een appelboom adopteren in: Zwaagdijk-West (NH), Lisserbroek (NH), Schalkwijk (Utr), Lobith (Gld), Tuil (Gld), Dronten (Fl) en Meijel (Li). De namen en adressen van de fruittelers staan ook op deze website.


Biologica is gestart met de actie om mensen weer in contact te brengen met de oorsprong van hun voedsel, en om in de praktijk de voordelen van de biologische landbouw te laten zien. Wilt u in een notendop kennismaken met de uitgangspunten van de biologische landbouw? Speel dan het Boerenverstandmemory

Zo wordt eten weer leuk en gezellig. Het wachten is nog slechts op het snijden van je eigen slakroppen en het rooien van je eigen aardappels. Want daar kun je op wachten, voor zover het er al niet is, ergens in Nederland.

bron: biologica
Dit artikel afdrukken