Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Ik lees bij #1 dat bulgur en taboulé hetzelfde zouden zijn. Dat is niet juist! Beide worden gemaakt van Triticum durum durum,...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: taboulé
de tijden zijn veranderd. Maar liefst wel een puree zonder brokken in.
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: passe-vite
Wouter, er was nog meer. Mijn moeder had een "Miss Mary". Bij die oude snelkokers bestond het ventiel uit een tegengewicht dat...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: patatjes
Wouter #3 Mijn moeder was een enthousiast gebruikster van de drukpan, maar nooit om gewoon patatjes te koken! De reden is dat...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: patatjes
Er zijn erg veel varianten, ook al omdat wrongel op minstens vier verschillende manieren kan worden verkregen: toevoegen van...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: plattekaas
De opmerking van de redactie dat plattekaas "kwark in het Nederlands" zou zijn, is niet juist. Plattekaas is een oud Nederlands...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: plattekaas
Als je, zoals ik, koopt op de markt en in kleine winkels, dan kom je nooit die rare score tegen. Ik hou niet van voorverpakte...
Nick Trachet
2 jaar geleden
EFSA ontkent streep door Nutri-Score
Ontwikkel een systeem geschikt voor idioten, en alleen idioten zullen het gebruiken.
Nick Trachet
2 jaar geleden
EFSA ontkent streep door Nutri-Score
Astrid, waarom zou je dat zelf moeten bepalen in je eigen hoekje, als Europa dat kan doen. Als die regel tegen gele bananen is...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Rijpende bananen verplicht weggooien
Nederland heeft enorm veel poen verdiend aan Europa. Begin dus niet te zeggen dat het beter was zonder!
Nick Trachet
2 jaar geleden
Rijpende bananen verplicht weggooien
Goed zo, Astrid Spijkers: helemaal terug naar de Middeleeuwen, toen waren er nog geen bananen
Nick Trachet
2 jaar geleden
Rijpende bananen verplicht weggooien
maar glasaal is zelf ook een delicatesse. Ondermeer in Spanje (angulas).
Nick Trachet
2 jaar geleden
Kilootje paling voor 3.000 euro
Ikejime en "dry ageing" hebben hun weg al gevonden in Frankrijk en Italië. Onder invloed van de gevierde Australische chef...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Individueel gevangen vis is lekkerder
Theo, meer dan veertig jaar geleden werd ik door een heel mooie jonge dame uitgenodigd om op haar appartement eend met appelsien...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: borsjtsj
Dan ben je op de verkeerde plek gaan wonen!
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: borsjtsj
Waarom zou je in een supermarkt kopen wanneer er een markt in de buurt is? Je moet bewust leven.
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: borsjtsj
Fascinerend ja: Parelhoen is faraone in het Italiaans en Guinea in een paar andere talen zoals Spaans en Engels (niet fout, het...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: curry
Dat idee is niet nieuw. Barbara Tuchman had het er al over in haar bestseller "The Distant Mirror", in het Nederlands vertaald...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Middeleeuws stuifmeel van graan laat zien dat de Zwarte Dood niet overal even heftig woedde
Met de Kärcher over de zeebodem?
Nick Trachet
2 jaar geleden
Good Fish adviseert geen MSC-schol en tong meer
Het gebruik van specerijen in onze 'traditionele' recepten zijn ver pre-koloniaal. Ze waren hier al populair in de middeleeuwen...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: pindasaus
Het gaat hier natuurlijk niet om het recept van een goede of een betere satésaus, en al helemaal niet over de "gezondheid" van...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: pindasaus
Dat snel geld verdienen niet zo'n goed idee is?
Nick Trachet
2 jaar geleden
Onterecht blij met oude kabeljauw
Bestaat al langer in Bretagne.
Nick Trachet
2 jaar geleden
Oesters uit de muur
Kabeljauw wordt ernstig beheerd, dus eet er. Paling zou ik niet eten, dat is nu een levend fossiel. Sliptong is geen soort,...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Onterecht blij met oude kabeljauw
Joep #5 je bedoelt waarschijnlijk de vis met Nederlandse naam Alaska pollak (Theragra chalcogramma). lk zie niet waarom die te...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Onterecht blij met oude kabeljauw
Cruciaal in dit verhaal is te vernemen WAAR in de Noordzee die vis werd gevangen? In de Zuidelijke Bocht (voor onze kusten dus)...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Onterecht blij met oude kabeljauw
Zoals je misschien weet: grotere vissen smaken beter
Nick Trachet
2 jaar geleden
Onterecht blij met oude kabeljauw
#3. Wanneer iemand zijn argumentatie ondersteunt met "Ooit een aflevering gezien van ..." dan weet je dat er ongefundeerde...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Activisten en vissers frameden varende visfabriek
Waarom zou iemand soja willen eten?
Nick Trachet
2 jaar geleden
Soja-sof in België
Ghana ligt ook tussen Senegal en Angola. De foto is nogal soepig. De mwamba uit Congo is oranje door het vet, maar niet zo nat.
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: mwamba
Neem nog wat chips dan.
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: tahin
Sytske: Boerenkool ook niet
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: tahin
Bonen duur? Als je schrijft 3€/Kg? Na een nacht weken zijn ze dan nog eens verdubbeld in gewicht.
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: giftige bonen
je bedoelt waarschijnlijk gavage, niet garbure: dat laatste is een stoofpot met kool uit het Zuid-Westen van Frankrijk.
Nick Trachet
2 jaar geleden
Burgemeester van Lyon trekt foie gras-verbod weer in
Beste Fr. Buurman: ik heb er meestal geen benul van wat de relevantie is van jouw commentaren bij mijn columns. Dit gaat toch...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: kapucijnen
Systske #2: "Toen mijn moeder naderhand overging op normale koffie..." Maakten jullie dan koffie verkeerd van abnormale koffie?
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: kapucijnen
Beetje laat om te pikken, neen?
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: Divali
Erik: Het recept van konijn met pruimen is al eeuwen oud. Het wordt beschouwd als één van de klassiekers van de Belgische...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: konijn
Theo, er is een prijsveschil!
Nick Trachet
3 jaar geleden
Camembert is uit
Mozarella uit Italië? Denk je dat kaasmakers dat elders niet kunnen?
Nick Trachet
3 jaar geleden
Camembert is uit
Dat is juist wat er zo lekker aan is.
Nick Trachet
3 jaar geleden
Roquefort verzet zich tegen Nutri-Score
Een parallel met dit verhaal: De "automobile" werd in onze taal afgekort tot "auto", in de Scandinavische talen werd het "bil"
Nick Trachet
3 jaar geleden
Patat of friet?
Joep, in België is het mayonaise. Tenenkrullend wanneer het gerecht ernaast al een saus heeft! Die mayonaise is echt een...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Patat of friet?
Wel een fascinerende evolutie. De Aardappel is immers een relatieve nieuwkomer in onze keuken. In Frankrijk en Italië wordt...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Patat of friet?
Dat is net alsof jullie van "steak haché" enkel "steak" zouden maken terwijl het niet de biefstuk betreft, maar wel het feit...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Patat of friet?
Patat patate, patata, papa, potatoe, poteter... betekent in de meeste talen aardappel, de knol, niet de bereidingswijze. Friet...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Patat of friet?
Dat ligt dan aan de organisatoren. Maar bij mij zou je er niet mee wegkomen wanneer je weigert een gebak te maken om jou eigen...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Great British Bake Off niet vegan
Drie Belgen in de top honderd, waarvan één in de top 50! De lijst is trouwens verfrissend planetair. Je kan nauwelijks van...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Noma toch weer beste restaurant ter wereld
Sorry, maar als je de beste bakker wil zijn, moet je tonen dat je de volledige stiel beheerst, los van je eigen "ethische,...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Great British Bake Off niet vegan
Otto, je verwart voeding en eten! Als je niet sterft van de honger, is eten plezier, ook als het geen voeding is. Zoiets heet...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: smoutebollen
‹ Vorige
1
2
3
4
Volgende ›