Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Kijk, Frans, Wikipedia is your friend.
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: smoutebollen
Carolien, de recentste en grootste windturbines staan meer dan 800 meter uit elkaar. Dat kunnen die bedrijven toch niet voor...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Mosselen zijn puur natuurlijke vleesvervangers en klimaatkampioenen
Huib, Ik ken een tweetal bedrijven in de buurt van Brugge (misschien drie?) die makreel 'stomen'. Maar er is meer, zeker met...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: Makreel
Beste Mevrouw Thomas, MSC is niet het enige evangelie.
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: Makreel
Carolien. Dat hoeft niet op de bodem te gebeuren. De bodemcultuur van mosselen in Nederland is de uitzondering. Elders ter...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Mosselen zijn puur natuurlijke vleesvervangers en klimaatkampioenen
Jos, "I stand corrected". Maar er is natuurlijk veel plek tot uitbreiding van de schelpencultuur. Goede kennissen hebben sinds...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Mosselen zijn puur natuurlijke vleesvervangers en klimaatkampioenen
Jos Hugense: als het aantal eidereenden afneemt sinds de mosselkweek er gesloten is (2000) dan moet je niet naar de mosselmannen...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Mosselen zijn puur natuurlijke vleesvervangers en klimaatkampioenen
Ik citeer wat er staat, dit is een Hollando-Bataafse discussie. Maar in mijn visie is de impact van een mosselsector in de...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Mosselen zijn puur natuurlijke vleesvervangers en klimaatkampioenen
;;;
Nick Trachet
3 jaar geleden
Mosselen zijn puur natuurlijke vleesvervangers en klimaatkampioenen
Ik citeer hier van de pagina van het Nederlands Mosselbureau: "Het deels kweken van Zeeuwse mosselen buiten Zeeland dateert van...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Mosselen zijn puur natuurlijke vleesvervangers en klimaatkampioenen
Inderdaad, Carolien. Het besef van de waarde van de schelpen (er zijn natuurlijk ook nog tapijtschelpen, Sint Jacobsschelpen,...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Mosselen zijn puur natuurlijke vleesvervangers en klimaatkampioenen
Bedenk daarbij nog dat een substantieel deel van de mosselen en oesters nooit tot op het bord raken, ze verdwijnen in de plooien...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Mosselen zijn puur natuurlijke vleesvervangers en klimaatkampioenen
Ik denk dat de auteur niet ver genoeg doorrekent. De CO2 balans van mosselkweek is negatief omdat schelpdieren CO2 vastleggen...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Mosselen zijn puur natuurlijke vleesvervangers en klimaatkampioenen
waardeloze yoghurt (zie foto), smakeloze appels, waterige sla, opgeblazen radijsjes, plofkip, uitgedroogde sinaasappels,...
Nick Trachet
3 jaar geleden
€720 korting per jaar op je verse boodschappen en die met Nutri-Score A en B
Het is niet omdat het vers is dat het geen meuk zou kunnen zijn.
Nick Trachet
3 jaar geleden
€720 korting per jaar op je verse boodschappen en die met Nutri-Score A en B
Ik dacht dat pastis van oorsprong ui de Jura (Pontarlier) kwam?
Nick Trachet
3 jaar geleden
Pastis van langs de Seine
Goed nieuws is commentaar blijkbaar niet waard?
Nick Trachet
3 jaar geleden
Blauwvin tonijn niet meer met uitsterven bedreigd
Frank Buurman, wat eet jij eigenlijk wél?
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: Mosselseizoen
Dick, ik moet toegeven dat ik niet begrijp wat je bedoelt met "de markt te managen als een winkelformule "? Openbare markten...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Markten moet je managen als een winkelformule, anders gaan ze dood
Ik hoorde in Nederland dat er een forse supermarktlobby het groeien van openbare markten tegenwerkt?
Nick Trachet
3 jaar geleden
Markten moet je managen als een winkelformule, anders gaan ze dood
Er is een bewuste inzet van de lokale overheden om markten in te plannen. "Dat verbetert het sociale weefsel" vooral in nieuwe...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Markten moet je managen als een winkelformule, anders gaan ze dood
Hier nemen het totaal van markten, de frequenta(tie en het aantal kramers fors toe.
Nick Trachet
3 jaar geleden
Markten moet je managen als een winkelformule, anders gaan ze dood
Als er nu iets is dat lokaal gemaakt moet worden, is het toch wel ijs? Waarom exporteert Nederland dat spul? Omdat ze het...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Nederland tweede ijsexporteur van de EU met slechts 4% van de productie
Watermeloen heette "Spaanse spek" toen ik in Suriname woonde. (pastèque was een beetje een moeilijk woord, denk ik). En ja,...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Doe niet zo dom met een meloenschil
Tonijnkweek is marginaal. Daarenboven betreft het "ranching", dus het mesten van wildgevangen vissen. De kwaliteit van tonijn...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Geen tonijn op je Subway 'broodje tonijn'
Riep daar iemand? Ik kan niet vinden naar welke 5 tonijnsoorten ze hebben gezocht? Je mag echter niet vergeten dat de meest...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Geen tonijn op je Subway 'broodje tonijn'
Het wordt de nieuwe hype. Er zijn er in België al vijf mee bezig. In Frankrijk een paar. Zie mijn column van een jaar...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Ouwe vis is lekkerder
Nu, er is geen wet die verbiedt ze vroeger te verkopen dan de officiële startdag. Of wel? Ik denk dat ze al in de supermarkt...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: maatjes
Een cocotte koop je niet, je erft er een.
Nick Trachet
3 jaar geleden
Franse 'Dutch ovens' niet aan te slepen
Ik ken het woord "dutch oven" niet eens zo lang. Hier en in Frankrijk heten die al generaties gewoon "cocottes".
Nick Trachet
3 jaar geleden
Franse 'Dutch ovens' niet aan te slepen
dat fenomeen is nu toch al zo'n twintig jaar oud. Het zal jullie zeker niet verwonderen dat het een Nederlands bedrijf was dat...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Die mooie rode tonijn kan bedorven zijn
Mooie poging om de vis te pimpen, die "lota". Maar het gaat hier in het Nederlands om kwabaal, de enige vertegenwoordiger van...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Vlamingen kweken een uitgestorven vis
Volgens Jan Heulens zijn de aubergines op de foto hier dus overrijp.
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: Vremde
Eigenaardig dat niemand in het zelfverklaard "groen groen knollenland" hierbij commentaar heeft?
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: Kartoffeln
er zijn ook condo's op de grond.
Nick Trachet
3 jaar geleden
Nooduitgang voor varkens nodig
Définitions Pâtée: Tout mélange de farine, de son, de végétaux, etc., qu'on donne à manger à certains animaux:...
Nick Trachet
3 jaar geleden
'Heerlijke paté' blijkt kattenvoer
Ja, Beste Waals Weekblad, dat komt ervan. Maar ondertussen tiert het grasje nog niet welig. Maar het is wel niet meer...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Lelijke planten krijgen geen aandacht
Een droevig voorbeeld is dat van de "Ardense dravik" (brôme des ardennes, Bromus bromoïdeus). Wij leerden over dit onopvallend...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Lelijke planten krijgen geen aandacht
Dat is het juist #3 en #4, historici zijn op zoek gegaan naar die contracten, en ze zijn nergens te vinden. In Engeland zijn...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: zalmcontract
Het gaat dus niet meer om voedingskunde, maar nu ook over politiek?
Nick Trachet
3 jaar geleden
Ook Vlaamse Voedingsdriehoek houdt nu rekening met het milieu
De naam Vache-qui-rit zou van het Duits-Franse front in 14-18 komen. Zo las ik op een (oude) website van Bel zelf. De...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Honderdjarige Lachende Koe is een oorlogskind
Mij heeft men geleerd dat de afkoeling in de Zeventiende Eeuw te wijten was aan de zwarte dood in Azië en Europa in de...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Al vóór de komst van de Spaanse en Portugese veroveraars verdween de mens uit het Amazone-gebied
Theo, is dat geen knoert van een anglicisme?
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: mierik
Dick Veerman: Rare definitie van "midden tussen" heb jij.
Nick Trachet
3 jaar geleden
Tony's gaat zelf chocolade maken
Altijd oneetbaar zoet gevonden, die designer-appels.
Nick Trachet
3 jaar geleden
Lady verkracht
Tenzij recent veranderd, staat de grote Callebaut-fabriek nog altijd in Wieze (tussen Aalst en Dendermonde) in Oost-Vlaanderen,...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Tony's gaat zelf chocolade maken
Ik lees ook over het moderne "procédé-Fritz" waarin boter gemaakt wordt zonder eerst te verzuren en zonder karnton. Dat...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: uit de streek
Karnemelk is ondertussen zeldzaam en enkel nog te vinden bij zelfboterende boeren. Wat in de grootdistributie wordt verkocht is...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: uit de streek
Het is een nieuwe vorm van discipline. Ondertussen ga ik nooit meer de deur uit zonder winkeltas, opgeplooid in mijn colbert of...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Plastic weggooizakjes minder fout dan je denkt
Dick, Je weet toch dat een supermarktketen altijd begint mét achter een idee te staan. Eénmaal het loopt begint het...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Boeren en supermarkten rond Deventer werken samen in coöperatie Van Onze Grond
‹ Vorige
1
2
3
4
5
Volgende ›