9
Fotocredits: Pink Lady, Open Food Facts

FlashLady verkracht

Alain Caron, de Franse topchef die in Nederland is geland en met een schjarmant akzan uitstekend Nederlands spreekt, promoot de Pink Lady appel. Hij gebruikt ze in de taart in zijn drie Amsterdamse resto's. Dat heeft hij geleerd van oud-Telegraaf journalist Felix Wilbrink die ooit vaststelde dat de Pink Lady daar het meest geschikt voor is. Maar dat was in de tijd dat Pink Lady's nog echt lekker waren. Herinner je je nog die smaak van een jaar of wat geleden? Die was top, maar is afgegleden. Onder telers wordt gefluisterd dat het een plofappel aan het worden is. De lekkere Lady wordt verkracht en Caron kijkt de andere kant op.

de Volkskrant - ?Om je tanden in te zetten, zo lekker?, 1 mei 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #9
  • 5 mei '21
  • 21:50

Nooit een Pink Lady gehad, daarvoor ben ik al te lang weg. Maar met Henric ben ik ook erg benieuwd hoe dat smaak kwijtraken in z'n werk zou moeten gaan. Voor zover ik weet worden appels vegetatief vermeerderd, wat betekent dat er ogen of enten van moederbomen worden genomen die dan op onderstammen gaan groeien. Hetzelfde materiaal, van dezelfde moederbomen. Klonen. Hoe moet dat dan z'n smaak kwijtraken?? Heel andere bemesting misschien?

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #8
  • 4 mei '21
  • 13:53

Voor geld promoot ook ik alles.

Bas Cloo
Bas Cloo horeca
  • #7
  • 3 mei '21
  • 14:44

Pink Lady voor appelcompote of taart? Dan heb je snel geen enkele textuur meer. Doe mij maar een 'Schone van Boskoop', weinig origineel maar daar is een reden voor. Fris en stevig. Beter wordt het niet.

Astrid Spijkers
  • #6
  • 3 mei '21
  • 12:24

Nog nooit zoete appels lekker gevonden en wat mij betreft is de elstar de beste voor appeltaart/compote en heb ik daar nog nooit de smaak van achteruit vinden gaan.

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #5
  • 2 mei '21
  • 19:06

Vraag eens om je heen of de Pink Lady nog net zo smaakt als jaren geleden.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.