Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Over Newton c.s. Wat wij nu wetenschap noemen is inderdaad een vervolg op wat toen een poging was om het "plan gods" te...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Hobby wetenschap Op1
De studie van de ecologie van aerosolen is nog vrij jong, en door slechts een paar mensen beoefend (niet erg commercieel, weet...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Hobby wetenschap Op1
En hierop heeft niemand commentaar?
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: Juneteenth
Weet iemand van jullie ook hoe je het onderscheid kan maken tussen colocasia- en xanthosomaknollen wanneer er géén bladeren...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: palusami
Na koken, OK! Het is één van de oudste cultuurgewassen, zowel xanthosoma als colocasia. Er zijn nog meer verschillende...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: palusami
Je moet onderscheid maken tussen de Aziatische taro (Colocasia spp.) en de Amerikaanse (Xanthosoma). Dat is verwarrend, want in...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: palusami
Een oeroude traditie in o.a. Brussel en Luik. Echt kermisvoedsel, met een azijn/mosterd-dipsausje (sauce marollienne). De...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Een mossel in de wind
De bleker van de Kleine Zavel in Brussel (beeld van Jef Lambeaux, XIXde Eeuw) Het is een van de 48 bronzen beelden op de...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: bleek
Volgens mij bestaat de maan uit kaas. Ik heb daar eens iets over gezien op TV.
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: aquacultuur
Het gaat hier over aquacultuur. Visserij is een héél ander verhaal dat we beter hier gescheiden houden. Maar kort: De zin "75%...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: aquacultuur
Weet je wat antibiotica kosten? De meeste kwekers kunnen zich die gewoon niet permitteren. En die dienen alleen maar als je vis...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: aquacultuur
Je stelt een typische rijkemensenvraag. Het grootste deel van de mensheid maakt het niet uit hoe vis wordt gekweekt. Hij moet...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: aquacultuur
Heb je dan niet door dat "Chinees" hier een politiek correct eufemisme is voor "Hollander"? (in Brussel zeggen ze ook niet...
Nick Trachet
4 jaar geleden
België ving nog nooit zo weinig vis en daarom moet de Belg voor eigen vis kiezen
Inderdaad: geen couscous, geen maftoul, geen bulgur, geen tchicha, geen rolled oats: k o o k t a r w e of gepelde tarwe,...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: kooktarwe
Dat is het dus niet. Het is kooktarwe.
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: kooktarwe
Vreemd, de foto lijkt in niets op het recept dat ik beschrijf.
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: preitaart
Als die niet vanuit hergisting op fles komt, dan heet dat vals spelen. Maar uiteraard ontstaat de CO2 niet vanzelf in...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Geen benzine, geen bier en geen priklimonade - prijzen van koolzuurgas stijgen
"Wij creëren onze eigen CO2 en vangen dat op tijdens het brouwproces". Dat is toch niet meer dan normaal? Het waren de...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Geen benzine, geen bier en geen priklimonade - prijzen van koolzuurgas stijgen
voor een belg is dat een onbekend fenomeen. Wij maken geen lappen van sukade.
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: sukade
Hoeilaart is eigenlijk een oude vierkantshoeve, waarvan de kamers vol met waren staan. Daardoor is het erg onoverzichtelijk. Ik...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Colruyt pompt opnieuw €10 miljoen in verlieslatende keten Cru
Ik ben daar in Overijse één keer geweest en ik zie niet waarom ik nog eens terug zou moeten.
Nick Trachet
4 jaar geleden
Colruyt pompt opnieuw €10 miljoen in verlieslatende keten Cru
de Nederlandse tapas?
Nick Trachet
4 jaar geleden
Cultureel erfgoed waar je je mond aan branden kan
als het niet één dier is, is het geen kwal.
Nick Trachet
4 jaar geleden
Kwal van 47 meter lang
Verzamelaars zijn blijkbaar gek op fouten en mislukkingen. De duurste Belgische postzegel voor verzamelaars is de zgn....
Nick Trachet
4 jaar geleden
Voetbalblikken Coca-Cola in de winkel
Ik had hetzelfde met koffie: koffiegeur, Noorderwind. Maar de fabriek van Douwe Egberts in Grimbergen is een paar jaar geleden...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Speculaas met de Paas
Inderdaad, niet te vinden. Ik wil er al lang eens over schrijven, want de geschiedenis van deze handel is fascinerend. Maar de...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Zeekomkommer van de kweek?
wat is er mis met speculaas eten met Pasen?
Nick Trachet
4 jaar geleden
Speculaas met de Paas
Pech voor de Uruguayanen, inderdaad. Maar zij hebben wel kaviaar! Om het met Groucho Marx te zeggen: "Uruguay, and I'll go mine"
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: maté
Jack (1). Ik baseer mij op oude clichés zoals de hilarische Disney Film Saludos Amigos (1942), mijn eerste ontdekking van het...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: maté
Harry #2: 1983-1987
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: gele erwten
Ja meiske, ik had weinig Indiërs in mijn buurt, als kind
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: gele erwten
De Maas loopt niet door de Borinage. De riviertjes in het gebied wateren af naar de Schelde.
Nick Trachet
4 jaar geleden
Waterspiegel stijgt niet alleen op zee
Wouter, de Scandinvische "kaviar" is wel grappig bij het ontbijt (in tandpastatubes!), maar veels te gesuikerd en vaak niet van...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: Kuit
Dat was een typfout. Romanesca/romanesco, het ene is vrouwelijk, het andere mannelijk
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: artisjokken
Romanesca betekent "op zijn Romeins" of "zoals in Rome". Er is meer Haags dan hopjes!
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: artisjokken
Ik denk dat die vandaag ook gewoon bloem kopen in de supermarkt, Theo.
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: Ficelles
Tot wiens eetcultuur behoren pannekoeken niet?
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: Ficelles
Wat weet een wereldkampioen kustroeien nu van voeding? Roeier, blijf bij je dollen.
Nick Trachet
4 jaar geleden
‘Waarom we massaal geloven dat vis en vlees gezond zijn’
Voor de echte liefhebber is de zoektocht naar "ongepoeierde" garnalen een kweeste, Lancelot waardig. Grijze garnalen koop je af...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Hoe vers is je kerstgarnaal?
én Brusselaar! Deze stijlfiguur is hier beledigend. Brussel beperkt zich niet tot de aanwezigheid van EU-kantoren.
Nick Trachet
4 jaar geleden
Brusselse natuurregels
zoete patat is een winde (Convulvualceae) met knollen net zoals de aardappel, maar dat is dan weer een nachtschade (Solanaceae)
Nick Trachet
4 jaar geleden
Samen stinken tegen insectenplaag
Vreemd! Ondanks de titel, geen woord over de natuurregels in Brussel ???
Nick Trachet
4 jaar geleden
Brusselse natuurregels
Het boek zou uit 1957 dateren. Verder geeft de auteur geen uitleg.
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: Falafel
foute vertaling. Squid is pijlinktvis. Octopus, pijlinktvis én zeekat zijn alle drie inktvissen.
Nick Trachet
4 jaar geleden
Handelaar verkocht inktvis als octopus om de markt toch tevreden te stellen
armemensenvoer
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: Falafel
Wouter, Dick, In mijn jaren van observatie merk ik bij bepaalde groepen een merkwaardige vorm van conformisme, die zich van...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Polpettine - Pugliese 'ballekes'
Balsamico: Che ha le qualità del balsamo: pomata b.; estens. aromatico, profumato, odoroso (wat kwaliteiten van balsem heeft:...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Balsamico mag ook uit Duitsland komen
Florine en heren, Het lijkt mij futiel om te proberen tomatenzaadjes uit blik, gesteriliseerd bij 120°C gedurende een half uur...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Uiencompote uit Bologna
Daarover gaat het niet, Hans. Het gaat over de verknochtheid, overal ter wereld, van de "expats" en migranten aan de keuken van...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Nederlandse emigranten houden vast aan stroopwafels, drop en kroketten
Inderdaad, de vrucht met noot komt uit Brazilië, en daar het hij cajú. Cashew is gewoon een slechte Engelse weergave van dat...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Kasjoekaas voor vegans
‹ Vorige
3
4
5
6
7
Volgende ›