Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Heel gewoon. Ik heb ooit eens gelezen dat het laatste wat verdwijnt bij assimilatie in een ander land, de eetgewoontes zijn....
Nick Trachet
5 jaar geleden
Nederlandse emigranten houden vast aan stroopwafels, drop en kroketten
Jamaica werd een Engelse kolonie. En men kende lang geen andere plek waar de boom ook nog groeide.
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Lontai
Daar twijfel ik niet aan, Wouter, maar wie koopt het (behalve dan de Sranan Sma), en waarvoor? Zoals ik al opperde: het is een...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Lontai
Franse cèpes uit de streek: 30-/Kg in Epernay (Casino). Maar ik kreeg er ondertussen drie van een Italiaan hier in Laken, die...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Goed paddenstoelenweer in Frankrijk maakt al 500 mensen ziek
"Reductio ad Vikingi"? Het is niet fair alles wat in Noord-Europa leeft een erfenis te noemen van de Vikings. Die wereld loste...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Appelsoep
Harry #5: Het gebruik van specerijen predateert het Westerse kolonialisme met eeuwen. Ik merk dat Noordelijke landen er aan...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Appelsoep
cijfers van VLAM en GfK Belgium . Het is thuisverbruik in kilo's, Wouter.
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Appelsoep
Dat soort wedstrijden begint toch erg door de mand te vallen. Ik heb snel gekeken naar de uitslagen en ik vind daar pagina's en...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Klein kaasmerk De Fryske kaapt grote prijs weg bij World Cheese Awards
Wat is een "moeraskrab" in deze? De foto laat een zoetwaterkreeftje zien?
Nick Trachet
5 jaar geleden
Moeraskrabben gevangen bij Berlijn
Het is nu meer dan twaalf jaar geleden dat ik ontdekte dat Foodlog bestond omdat het mijn stukjes in destijds Brussel Deze week...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Foodlog niet meer helemaal gratis en voor niks
Ooit was de consensus dat drijvende vervuiling accreties van dieren en planten zou opstapelen (algen, zeepokken, polychaeten,...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Plasticvanger Boyan Slat vangt zeeleven mee
Harry, ik heb in het verleden molsla in de winkel gevonden, verpakt zoals een industrieel tuinbouwer dat zou doen, in van die...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Paardenbloemen voor rubberproductie
"Bonen zijn gezond eiwitvoedsel " staat er bovenaan een artikel dat mijn naam vermeldt als auteur. Nochtans heb ik dat nooit...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Tavče gravče
het graat- en been- en schilloos vreten, Hans, daarvan leerden wij op de Universiteit dat het een voedingsstrategie is die men...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: E ploate
En zeggen dat de eigenaars van schapen moeten betalen om hun schapen te laten scheren.
Nick Trachet
5 jaar geleden
Dierenactivisten mogen niet lelijk doen over wol, maar hoeveel wol dragen we eigenlijk?
Frank #11. Ik denk dat die kennis er wel is en in tal van Zuidelijke landen al jaren worden uitgestest. Allen was dat voor ons...
Nick Trachet
5 jaar geleden
'Landbouw in delen van Zuid-Europa zal verdwijnen'
Jopie #10: het is een illusie te denken dat de bossen die wij hier in West-Europa kennen in de laatste 1000 jaar iets te maken...
Nick Trachet
5 jaar geleden
'Landbouw in delen van Zuid-Europa zal verdwijnen'
Ik denk niet dat je de situatie oplost door op een paar dagen een miljoen zaailingen in de grond te schieten. Die bomen moeten...
Nick Trachet
5 jaar geleden
'Landbouw in delen van Zuid-Europa zal verdwijnen'
Frank #6, je gaat me toch niet vertellen dat ze in Italië nog nooit selvicoltura hebben bestudeerd?
Nick Trachet
5 jaar geleden
'Landbouw in delen van Zuid-Europa zal verdwijnen'
Dick, Herbebossing is uiteraard anti CO2 maatregel nummer één, maar er is meer. Er is het sociale luik. Het Zuiden van...
Nick Trachet
5 jaar geleden
'Landbouw in delen van Zuid-Europa zal verdwijnen'
Misschien een kans om te herbebossen?
Nick Trachet
5 jaar geleden
'Landbouw in delen van Zuid-Europa zal verdwijnen'
dit ook nog; de "moderne tomatenserre van wel twintig hectare groot" staat in Bath, in Zeeland.
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Tomaten
Ik las het ook. Maar de bedoeling is dat de mensen daar zelf de garnalen eten, niet wij. Dat lost ook nog een probleem of vijf...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Garnaal eet slak: iedereen blij met duurzame bestrijding van bilharzia
Prima facie, een Nederlands probleem. Maar verder: Ik heb het ooit meegemaakt met een groepsuitstap naar een grote waterval In...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Lijk op je vakantiestrand
Wouter, Oei mijn ribben! Ik dacht aan de honderden miljoenen mensen die voor voedsel zijn aangewezen op vis. Verder is het een...
Nick Trachet
5 jaar geleden
BBC verbaasd over wat 'verse kabeljauw' betekent
Je moet ook weer niet in paniek vallen. Gezondheidsproblemen door vis te eten, zijn nog altijd kleiner dan die door géén vis...
Nick Trachet
5 jaar geleden
BBC verbaasd over wat 'verse kabeljauw' betekent
Hier wat weetjes: - Verse vis is in gewoon professioneel taalgebruik een term om aan te duiden dat de vis nooit werd...
Nick Trachet
5 jaar geleden
BBC verbaasd over wat 'verse kabeljauw' betekent
"ja, maar van hagen kun je geen boterham eten". We zijn het ondertussen over eens dat de snelste weg naarCO2 opvang ligt in het...
Nick Trachet
5 jaar geleden
'Massale boomplant kan klimaatcrisis keren'
Wat een mooie, leerzame draad hier, dank u allemaal! Ik wil er aan toevoegen dat een volgroeid bos ook kan geoogst worden voor...
Nick Trachet
5 jaar geleden
'Massale boomplant kan klimaatcrisis keren'
Beetje vreemd dat jullie daar nu mee af komen. Er werd al Grieks brons gevonden in een keltengraf in Como (Lombardije) in 1928...
Nick Trachet
5 jaar geleden
'Noord-Franse Kelten namen mediterrane gebruiken over'
Dank u, het heeft gesmaakt!
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Gigot
at 5: vliegas gaat in beton. Zo zit de boel weer vast.
Nick Trachet
5 jaar geleden
België weet zich geen raad met de wolhandkrab
We weten vandaag dat het kiemgetal een slechte indicatie is voor de voedselveiligheid. 99.9 van de aanwezige kiemen (bacteriën)...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Even wassen in melkzuur verhoogt voedselveiligheid gesneden sla en kiemgroente
Er is geen enkele reden om aardappelen niet te zien als groente. Wortelen en rapen zijn toch ook groente? Voor de Fransen en...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Ieren, Belgen en Italianen eten hun groentjes
dat soort opmerkingen: "zorg dat..." of "ze moeten maar..." brengt geen zoden aan de dijk. Hoe kan je nu een bedrijf starten...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Afrikaanse Manneken Pis plast op wereldmelkdag voor een eerlijke melkprijs
Ik kan me een maaltijd zonder groente niet voorstellen.
Nick Trachet
5 jaar geleden
Ieren, Belgen en Italianen eten hun groentjes
Of Zeelandse uien!
Nick Trachet
5 jaar geleden
Afrikaanse Manneken Pis plast op wereldmelkdag voor een eerlijke melkprijs
blaartrekkend heet volgens mij ook giftig, een kwestie van woordgebruik. In ieder geval lijkt het eleganter om berenklauw te...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Geiten bestrijden gifplant in New York
Ik heb ergens gelezen dat ze de Kaukasische berenklauw ook als lunch beschouwen.
Nick Trachet
5 jaar geleden
Geiten bestrijden gifplant in New York
Ik wil je er aan herinneren -en daarna stop ik echt- dat dit artikel gaat over Europese soepen, gemaakt van verse vis, schaal-...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Vissoep
Vreemd. Ik heb Larix pas als student biologie leren kennen. We zeggen toch ook niet Pinus voor den of Picea voor spar?
Nick Trachet
5 jaar geleden
Smeltende permafrost veroorzaakt groeispurt bij oude bomen
Larix is de wetenschappelijke naam. In het Nederlands heet deze boom lork (larch in het Engels, mélèze in het Frans)
Nick Trachet
5 jaar geleden
Smeltende permafrost veroorzaakt groeispurt bij oude bomen
Nu nog enkele andere opmerkingen: – “En wil je beweren dat die Noorse zalm vaak niet bevroren is geweest?”. Ik beweer...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Vissoep
Ik wil het nog eens proberen: Mijn sarcastisch antwoord komt door jouw naïviteit dat zoiets bestaat al intrinsiek “gezond”...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Vissoep
dashi is een soort visthee, getrokken van katsuwobushi. Katsuwobushi is filet van skipjack, een bonietsoort die maandenlang...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Vissoep
Je gaat nog ziek worden van te tobben over gezond voedsel!
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Vissoep
Ik vind het vreemd dat je kweekzalm en gezondheid in één zin zet?
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Vissoep
Waar gaat dit over, behalve een bijzonder anekdotisch verhaal?
Nick Trachet
5 jaar geleden
Eten volgens 'het nieuwe normaal': verrassend en toch vertrouwd (4)
Waarom associëren wij Italië toch zo nodig met olijfolie? In het verleden was olijfolie "armemensenolie", zelfs in de...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Italiaanse olijfolie, was het maar zo eenvoudig
een wijnschenker is een "sommelier" een niet-alcoholisch-schenker is een "limonadier" een bierschenker is dan misschien een...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Praktische bierkunde voor horecapersoneel
‹ Vorige
4
5
6
7
8
Volgende ›