Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
de "tappist van 't vat"!
Nick Trachet
5 jaar geleden
Praktische bierkunde voor horecapersoneel
als de bierschenker ook al een dure naam moet hebben, wie blijft er dan achter de bar over?
Nick Trachet
5 jaar geleden
Praktische bierkunde voor horecapersoneel
Het droevige in heel dit verhaal is dat bij een -hoogstwaarschijnlijk- lieve, gedienstige en goedgemutste baas, de stoppen zijn...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinaire kritiek op zijn Oostenrijks
en nochtans zijn vennen, mangroven, moerassen finaal 'carbon sinks". Een deel van het organisch materiaal wordt omgezet in...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Stadsvijverprut onverwacht grote bron van methaanuitstoot
Tenzij dat recent veranderd zou zijn, mogen hier in België alleen de soorten van het geslacht Thunnus tonijn worden genoemd in...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Wat koop je op World Tuna Day?
Mooi hé? Zit ik bijna veertig jaar in de vis en nog nooit van Tuna Day gehoord!
Nick Trachet
5 jaar geleden
Wat koop je op World Tuna Day?
KIjk, wat een prachtig verhaal.
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Kajoubereir
als je de geschiedenis kent, waarom noem je het dan geen 'natural gas'?
Nick Trachet
5 jaar geleden
De 'gele hesjes' zijn de klokkenluiders van onze olie-verslaving
Frank #24: Je moet de geschiedenis kennen. Vroeger was stadsgas de norm. Gewonnen in gasfabrieken uit steenkool. Eind jaren...
Nick Trachet
5 jaar geleden
De 'gele hesjes' zijn de klokkenluiders van onze olie-verslaving
Jordi #12, Benny #13 : Brandstof maken uit CO2 gebeurt het efficiëntst met planten (bomen, algen, gras...) de energie komt van...
Nick Trachet
5 jaar geleden
De 'gele hesjes' zijn de klokkenluiders van onze olie-verslaving
Vriezer? Dat is zo nineteen sixties...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: rode kool
Ik heb het gewoon met een scherp mes en de rechterhand gedaan, Joep. Geen plaats in huis voor houten koolschaven. De mensenhand...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: rode kool
Foute voeding is waar je aan sterft als je niet dood gaat van oorlog, verkeersongelukken, malaria, moord, arbeidsongevallen,...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Meer doden door ongezond eten dan door welke andere risicofactor dan ook
Wacht even: als ze drachtig is, dan is het toch geen vaars meer?
Nick Trachet
5 jaar geleden
€35.000 voor een drachtige vaars
Hier in Brussel waren er vrachtwagens met twee vakken voor twee verschillende zakken. We hebben hier de blauwe zak...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Vuilniswagen voor vijf kleuren vuilniszakken tegelijk
Pizza Hawaii?
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Huzarensla
6/10 willen dat dus niet.
Nick Trachet
5 jaar geleden
Meer dan 40% van de Belgen zou wel kweekvlees willen proberen
Voor de volledigheid: De "Caraïbische" solomon gundy heet in Suriname "koelikasi" (koelie-kaas), in Guyanese English: "coolie...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Solomon gundy
Focaccia (fougasse) bestaat in tientallen varianten, meestal zonder olijven.
Nick Trachet
5 jaar geleden
Zonder olijven is een focaccia geen focaccia meer
Ik heb het wat druk met Visaktua
Nick Trachet
5 jaar geleden
Champagnebaas vervalst de geschiedenis
Angelique: een maaltijd zonder wijn heet ontbijt. (en goede kaas leg je NOOIT in de koelkast)
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Herve
De selectieve blindheid van de Franse consumenten is legendarisch. Herinner u de commotie toen ze te weten kwamen dat zalm niet...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Fransen schrikken van hun brood
Herman Mertens, als je het artikel leest, zal je zien dan remoudou een Waalse etymologie heeft.
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Herve
Het brouwen van bier niet vergeten! en het personeel ademt ook nog eens!
Nick Trachet
5 jaar geleden
Draagt CO2 uit prik bij aan klimaatverandering?
Het "er is geen tijd" of "te ver van huis" zijn valse problemen. Het probleem is het steeds verder inkorten van de middagpauze....
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Noen
Goed, je lijdt aan coeliakie. Maar wat ga je dan zoeken op een algemene voedingsbeurs? Ik moet niezen en tranen van katten:...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Broodtrommeltje mee naar de Horecava voor de glutenmijders
Waarom mogen Nederlandse viskotters niet in het weekend het water op?
Nick Trachet
5 jaar geleden
Nederlandse vissersvloot vaart uit om containerafval op te vissen
Mark at 5: hoe meer aanhalingstekens iemand gebruikt, hoe minder die overtuigd lijkt van de kwaliteit van het geciteerde....
Nick Trachet
5 jaar geleden
Trends voor 2019: decadentie, maar ook meer inclusiviteit
Wat ik opmerk is dat je voor dit vrij korte stukje toch zeker twee verse family packs aanhalingstekens hebt moeten aanbreken.
Nick Trachet
5 jaar geleden
Trends voor 2019: decadentie, maar ook meer inclusiviteit
Ik heb mij voorgenomen (tenzij ik het in het vuur van het schrijven verkeerdelijk neerpen), om nooit meer het woord "lekker" te...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Albert Heijn leert je wijnproeven en er een bosje bloemen van maken
Ik ben hier niet partijdig, Harry. Maar dit onkruid is al wel heeeel erg lang onder de mensen. En dus de landbouw. Waar ging...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Aardamandel
Volgens mij zijn die mensen niet geschikt voor de job.
Nick Trachet
5 jaar geleden
Twee van de vier boswachters Oostvaardersplassen vragen overplaatsing
Jolie #5, dat was sarcastisch bedoeld, hoop ik?
Nick Trachet
5 jaar geleden
Nederlandse supermarkten doen wat overheid niet lukte: ze kiezen voor een voedselstoplicht
"extrimisten als Guy Verhofstadt" Nu heb ik in mijn leven al veel gehoord...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Geen vlees, geen vegetarisch en geen Zwarte Piet; wat willen we wel?
Wat een kommer en kwel! Alles wat we eten is fout? En als het niet fout lijkt, dat is dat omdat we er niet lang genoeg over...
Nick Trachet
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Zwaardvis
Heb jij zo'n grijze zalm gezien? Je bron, die mij vrij slecht geïnformeerd lijkt, ook niet. Koolvis wordt in Duitsland al...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Frisrood geverfde tonijn laat duurzame visboer failleren
Joep, zalmvlees is niet "grijs", maar afhankelijk van het milieu waarin ze leven. Baltische zalm is van een eigenaardig roze...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Frisrood geverfde tonijn laat duurzame visboer failleren
Sytske, ik vind er één van 10-11-2016? Van histaminekleuring had ik nog niet gehoord. Wel vaak van kleuring met koolmonoxide...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Frisrood geverfde tonijn laat duurzame visboer failleren
Andere diersoorten doen er wel degelijk toe. Hoe lekkerder, hoe meer ze er toe doen.
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Garnaalkroketten
Toch wel, Enno, mijn liefde gaat uit naar mijn medemensen. Ik ben een humanist en doe niet aan bestialiteiten!
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Garnaalkroketten
Vreemd: de foto toont geen Crangon crangon-garnaal, en zeker niet klaar voor een kroket
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Garnaalkroketten
Als ik hier wild koop, staat er bij "uit België", of "uit Polen". Waarom zou dat specifieker moeten?
Nick Trachet
6 jaar geleden
Schieten mag nog even niet, maar nu al aarzelen poeliers over verkoop Oostvaardersplasbiefstuk
De halve wereldbevolking heeft er ondertussen één in de kast staan. Maar gebruik je die Nog?
Nick Trachet
6 jaar geleden
Fabrikant van iconische Moka Express diep in de schulden
Ook waterbinding (zwellen) van voedsel gebeurt met lichaamseigen fosfaten of eigen proteïnen. Hoeft niet gedeclareerd te...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Gelijmd vlees valt consumenten rauw op de maag
wel, waar de Fallopia groeit, groeit niets anders meer. In sommige valleien in Cornwall zijn hele hectaren overwoekerd en gaan...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Alle hens aan dek tegen Japanse duizendknoop
Het gedrocht is zo efficiënt dat het wortelstokken stuurt tot drie meter diep. Er moet dus ten alle prijze vermeden worden dat...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Alle hens aan dek tegen Japanse duizendknoop
Volgens mij verwijst de muskaat in muskaatnoot gewoon naar de stad Masqat (vroeger Muskat) in Oman. Het was een belangrijke...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Grondwitloof
Gonneke, witloof is altijd wat bitter, maar wordt veel bitterder wanneer de plant in het licht wordt gehouden. Het forceren van...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Grondwitloof
In het geval van hesp en ham ( oorspronkelijke betekenis ham: gesedimenteerd stuk land) is er een verschil in oorsprong, in...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Grondwitloof
Harry, ik ken dat. Witloof is het enige voedsel dat ik tijdens mijn jaren in de tropen écht heb gemist. Thuis kochten we dan...
Nick Trachet
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Grondwitloof
‹ Vorige
5
6
7
8
9
Volgende ›