Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Als de vos de passie preekt, boer pas op je ganzen.
Nick Trachet
3 jaar geleden
Boeren en supermarkten rond Deventer werken samen in coöperatie Van Onze Grond
Het lijkt wel of je er medelijden mee wil hebben?
Nick Trachet
3 jaar geleden
'Arrogante en zelfverzekerde indruk nekken merkkracht Albert Heijn'
portieverpakkingen zijn verleden tijd. Ze worden meestal weggegooid zonder ooit gebruikt te zijn.
Nick Trachet
3 jaar geleden
Ketchup 'can't catch up'
Beste Dirk #8: Dit kan ik niet meer vragen aan Jan Vande Voorde, hij stierf drie jaar geleden op zijn 90 jaar. Hoedanook, hij...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: Speculaas
Het zinken dak is een stuk ouder dan het stokbrood dat allicht nog geen honderd jaar bestaat (op grote schaal).
Nick Trachet
3 jaar geleden
Stokbrood Franser dan zinken dak
"Het veel goedkopere paardenvlees"... Waar paardenvlees hier vroeger gevierd volksvoedsel was (de américain en de stoverij zijn...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Arme paardenvleesfraudeur
Wie gelooft die mensen nog? Jaren geleden gaven ze al een ster aan een restaurant in Oostende dat nog niet open was (toen hebben...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Michelin stoort zich niet aan sluiting restaurants
Dat staat inderdaad in dat artikel
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: thee
De letters van mijn column in Bruzz waren nog niet droog of ik kreeg Dit doorgestuurd.
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: thee
Frank Buurman "edoch Vlamingen... culinair is een gratin toch veel hoogstaander": Culinair is alles wat in een keuken wordt...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Een derde van de vis is verkeerd gelabeld
Dit is noch verwonderlijk, noch te vermijden. De consument kan -zo zegt men wel eens- vijf soorten vis benoemen. Er worden er...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Een derde van de vis is verkeerd gelabeld
Ik heb nooit gesnapt wat er begeerlijk was aan het sabbelen op zoethoutexutaat. Maar mijn schoonmoeder was verslingerd aan...
Nick Trachet
3 jaar geleden
10 jaar AH in België: nieuwkomer schudde de Belgische supermarktwereld op
Lang geleden dat ik nog in de Langestraat ben geweest. Maar Oostende kent inderdaad wel een paar goede bakkers.
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: pistolets
Maar ik eet geen pistolets omwille van vezels! Wel omwille van het genot. Trouwens, redactie, slechte foto!
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: pistolets
Genieten mag dan één ding zijn, overleven is een ander. Boter bij de vis, graag.
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: suikerbrood
Een vishandelaar in België keek naar de foto boven dit artikel en zuchtte: "doe zoiets in Vlaanderen en je hebt nog dezelfde...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Visboer en consument moeten duurzame vis een issue maken
Wanneer gaan we nu eens aannemen dat certificeren gebeurt door de overheid, en niet door een externe privé-maatschappij die er...
Nick Trachet
3 jaar geleden
15 jaar MSC - geld telt niet en makreel dit jaar zonder logo
Jos, dit stukje gaat over de rol van vlees in het klimaatverandering. Ik getuig hier dat het er niet toe doet. Je moet CO2 uit...
Nick Trachet
3 jaar geleden
'Kom niet aan mijn biefstuk met je klimaat'
Het vervelende is dat de steenkoolvelden destijds gevormd zijn omdat er nog geen dieren en bacteriën bestonden die lignine...
Nick Trachet
3 jaar geleden
'Kom niet aan mijn biefstuk met je klimaat'
In 1789, nu meer dan 230 jaar geleden, toonde Antoine Lavoiser al aan dat er niets vanzelf ontstaat en niets verdwijnt in een...
Nick Trachet
3 jaar geleden
'Kom niet aan mijn biefstuk met je klimaat'
De Middellandse zee is een gesloten zee, weinig verbinding met de Oceaan, minder aanvoer van materiaal van buiten. Er zijn ook...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Belgisch gezondheidsinstituut: twee maal per week vis ongezond
Huib heeft wel gelijk in de zin dat, in vergelijking met Noordelijker wateren (of de koude atlantische wateren), er in de...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Belgisch gezondheidsinstituut: twee maal per week vis ongezond
Dat is erg persoonlijk, Huib. En het woord "lekker" betekent niks. Wereldwijd wordt Zwaardvis erg geapprecieerd. In de 5...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Belgisch gezondheidsinstituut: twee maal per week vis ongezond
De vervuiling met zware metalen loopt nu al decennia terug sinds ze zijn beginnen meten, ergens in het begin van de jaren '80.
Nick Trachet
3 jaar geleden
Belgisch gezondheidsinstituut: twee maal per week vis ongezond
Resistant starch, is dat de laatste food fad? Het grote verschil ligt in het feit dat bulgur een vorm van tarwegrutten is,...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: werelderfgoed
Trappistenbroeders? Ik dacht dat trappisten paters waren?
Nick Trachet
3 jaar geleden
Geen paters, geen trappist
Even opmerken: moderne keukenolie wordt nooit meer "geperst", niet een eerste en ook niet meerdere keren! Enkel keuterboertjes...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Het nieuwe beleggen van Groentegoed: 'smeer groente op je brood'
Als er geen vlees in zit, is het geen américain.
Nick Trachet
3 jaar geleden
Het nieuwe beleggen van Groentegoed: 'smeer groente op je brood'
Champagne? Dan moet je Draught Guinness (enkel uit blik) eens proberen!
Nick Trachet
3 jaar geleden
'Umami-synergie' bewijst de klassieker oesters-met-champagne
Oleander is niet "laurier" in het Frans, maar "laurier rose", omwille van de opvallende bloemen. Het blad is makkelijk te...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: kappertjes
Probeer eens in een Italiaanse speciaalzaak.
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: kappertjes
Het kan aangenaam zijn om kappertjes te bakken, maar de geur- en smaakcomponenten worden door verhitting vernietigd. Net zoals...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: kappertjes
Op de markt en in de winkel, zoals altijd? Waar zit het probleem?
Nick Trachet
3 jaar geleden
Waar bestellen we met Kerst dit jaar?
2.50/Kg bij de Pakistaan.
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: harde kip
Beste Jopie, het gaat in dit artikel niet om luxekippen voor bakfietsgebruikers, maar om goedkope diepvrieskippen die erg...
Nick Trachet
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: harde kip
Hier ook.
Nick Trachet
4 jaar geleden
Franse supermarkten worstelen met 'essentiële artikelen'
jaja, daar hebben ze nog nooit van rotzooien gehoord?
Nick Trachet
4 jaar geleden
Britten weten niet dat hun sojasaus uit Groningen komt
zoals olijfolie met een Italiaanse naam.
Nick Trachet
4 jaar geleden
Britten weten niet dat hun sojasaus uit Groningen komt
Daar gaat het niet over. Wel over het feit dat de Britten denken dat sojasaus uit Japan komt.
Nick Trachet
4 jaar geleden
Britten weten niet dat hun sojasaus uit Groningen komt
Ja, erg ongezond. minder als vroeger, zonder twijfel, maar toch... Maar dat is zoals met alle vergif, als je het maar af en toe...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: papier
De zo endemische HP-sauce die je in elke pub vindt, wordt ook in Nederland gebrouwen.
Nick Trachet
4 jaar geleden
Britten weten niet dat hun sojasaus uit Groningen komt
En buiten een paar culi's heeft niemand ooit van Ottolenghi gehoord.
Nick Trachet
4 jaar geleden
Tofumanie
en sardines uit Cornwall, dat zijn de sardines, of beter pichards, van het Westen van het Kanaal, maar dat stelt niet zo gek...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Belgische vis van het jaar - Pladijs wint de prijs alweer
Tong is even "van bij ons" als pladijs, Gert. Haring daarentegen komt doorgaans uit Noorse wateren, Makreel van de Faer Oer en...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Belgische vis van het jaar - Pladijs wint de prijs alweer
mosselen roerbakken is pure show en draagt niets bij tot de bereiding. Eerst en vooral krijg je bij gesloten schelpen geen...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: Parquées
Wil je er nog eentje? Om de visbestanden te beschermen laat men de maaswijdte van netten vergroten. Dat geeft een selectief...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Gekrompen vis
Dick, bitter is niet het juiste woord, tenzij je mosselen buiten het seizoen proeft. Mosselen zijn juist zoet, ze bevatten...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: Parquées
Dick, het is niet meer dan normaal dat wij veel woorden geleend hebben van onze Franse buren. Het Nederlands was hier lang...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: foor
Redactie, foor is geen Brussels woord. Ook Antwerpen kent, bijvoorbeeld, zijn Sinksenfoor. Het woord komt uiteraard via het...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: foor
De toog van "La bécasse"! Dank u, redactie. Inderdaad een typevoorbeeld. (als student heb ik in dat café, al zingend, heel...
Nick Trachet
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: Service!
‹ Vorige
2
3
4
5
6
Volgende ›