6
Fotocredits: 'Speculaaskruiden', wikimedia

FlashSpeculaas met de Paas

Iedereen in de war. Ook het Algemeen Dagblad dat vlak voor Pasen een recept voor speculaas vraagt aan een Amsterdamse bakker.

AD - Met deze kruiden bak je de lekkerste speculaasjes, 27 mrt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Nick Trachet
Nick Trachet journalistiek rond voeding en voedsel
  • #6
  • 29 mrt '20
  • 8:15

Ik had hetzelfde met koffie: koffiegeur, Noorderwind. Maar de fabriek van Douwe Egberts in Grimbergen is een paar jaar geleden gesloten.

ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
  • #5
  • 28 mrt '20
  • 12:02

Bij speculaas denk ik aan regen, als ik de speculaasfabriek uit het dorp rook stond de wind in de gunstige hoek
Ik ruik hem nooit meer zullen wel maatregelen tegen de geuruitstoot genomen zijn.

Wouter Klootwijk
  • #4
  • 28 mrt '20
  • 11:03

En ik weet iets over familie van Nick Trachet. Een wereldberoemde speculaasplankensteker te Brussel zat er bij. Pardon, speculoos.

Sytske Barkhuis
  • #3
  • 28 mrt '20
  • 11:01

Speculaasjes in de vorm van paashaasjes met gele spikkeltjes kan toch prima?

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #2
  • 28 mrt '20
  • 10:09

Nick, Ollanders associƫren ze met Sinterklaas. Althans, sommige.

Ik niet, zoals jij weet, want ik ben nog verre familie van een speculaasbakker uit het dorp Huizen (NH). De 'mannetjes' (mensenfiguren) van bakkerij Kruijmer zijn wereldberoemd in het Gooi.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.