2

FlashBurgemeester van Lyon trekt foie gras-verbod weer in

De burgemeesters van Straatsburg en Grenoble gingen hem al voor, maar in Lyon viel de aankondiging van burgemeester Grégory Doucet totaal verkeerd. Doucet, één van de vele écolos ('Groenen') die inmiddels de Franse gemeentehuizen bevolken, verbood het serveren van foie gras tijdens de gemeentelijke eindejaarsgelegenheden omdat foie gras dieronvriendelijk is. Zo ongeveer de hele Lyonese gastronomie kwam in het geweer. Doucet kwam schielijk op zijn aankondiging terug. Hij bedoelde helemaal geen boycot of verbod en hij snapt helemaal wat de feestdagen betekenen voor foie gras-producenten, chefs en zijn stadsgenoten. Dat wil wat zeggen, want Lyon is de hoofdstad van de gastronomie in Frankrijk. Maar hij wil wel graag de foie gras-keten evalueren.

LCI - Sapin, foie gras... les maires écolos enchaînent les polémiques à l'approche de Noël, 13 dec 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Nick Trachet
Nick Trachet journalistiek rond voeding en voedsel
  • #2
  • 14 dec '21
  • 21:10

je bedoelt waarschijnlijk gavage, niet garbure: dat laatste is een stoofpot met kool uit het Zuid-Westen van Frankrijk.

Marcel van Wolferen
Marcel van Wolferen Al 35 jaar een ondernemende foodie!
  • #1
  • 14 dec '21
  • 15:33

Het Nederlands-Duitse bedrijf Foie Royale produceert al jaren eenden- en ganzenlever zonder gedwongen voeding ofwel garbure. De dieren worden ook nog eens op zeer diervriendelijke wijze gehouden. Dus het kan en is ook in grote volumes beschikbaar voor al die carnivore Fransen die het niet kunnen laten. En ook graag niet verder kijken dan hun neus lang is!

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.