1
Fotocredits: 'Best-of-the-Best', The World's 50 Best Restaurants

FlashNoma toch weer beste restaurant ter wereld

Eigenlijk zou het niet meer kunnen, want de regels van de wedstrijd veranderden in 2019. Op de kritiek dat de World's 50 Best Restaurants-verkiezing verworden was tot een stoelendansje met steeds hetzelfde kransje van chefs, werd een aparte winnaarscategorie gemaakt. Daar stonden ze dan, El Bulli (5x de beste), Noma (4x), The French Laundry (2x), El Celler de Can Roca (2x) en Osteria Francescana (2x). En toch is 's werelds Best Restaurant 2021 opnieuw het Kopenhaagse Noma. Dat sloot namelijk in 2018 de deuren, verhuisde, en begon helemaal opnieuw. Kopenhagen is dé culinaire hotspot dit jaar. De nummer 2 op de lijst is het eveneens Kopenhaagse restaurant Geranium. Er staat één Nederlander op de lijst: Jonnie Boer van De Librije. Op plaats 69.

Nieuwsblad - ?Noma? allerbeste restaurant ter wereld, ?Hof Van Cleve? van Peter Goossens stijgt in ranking, 7 okt 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Nick Trachet
Nick Trachet journalistiek rond voeding en voedsel
  • #1
  • 8 okt '21
  • 11:38

Drie Belgen in de top honderd, waarvan één in de top 50!
De lijst is trouwens verfrissend planetair. Je kan nauwelijks van occidentocentrisme spreken, rekening houdend met het feit dat het hele idee van een sterrenkeuken uiteraard typisch westers is.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.