Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Lizet Kruyff
Misschien kunt u eens gaan buurten bij Kok Antiquariaat in Amsterdam http://www.nvva.nl/kok/
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Wannée, wat nu? Het kookboek van de huishoudschool
Er is gewoon veel veredeld en geselecteerd Natuurboer!
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Waarom wij oranje wortelen normaal vinden
Beste René, fijn dat je even jouw bronvermelding noemt. In juni 1997 verscheen mijn boek Twintig Eeuwen Koken en Eten. Vanaf...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Waarom wij oranje wortelen normaal vinden
Ik heb nog wel een vraag: op dit moment kun je bij AH tweesterrenvarkensvlees krijgen. Verdwijnt dat straks als er...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Is het varken van Albert Heijn gelukkig of duurzaam?
Doe wat mij betreft de rookworst maar. Bij surimi weet je dat je nep koopt, dat modieueze gegoochel met Omega's (levertraan)...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
KijkofhetKlopt - week 50
Ach, en vroeger heetten dat 'gezellige schommels'. Het aantal eetmomenten mag zijn verminderd, maar wie doet er nog twee pakjes...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Onderzoek: hoe aten mensen in de jaren '60/'70?
Maar Dick, hoe k om je er bij dat 'de mensen' niet dik waren in de jaren zestig en zeventig? De eerste vette hartpatiënten...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Onderzoek: hoe aten mensen in de jaren '60/'70?
Tja, Guillaume, zo rond de Sint had ik je bijdrage wel op rijm verwacht ;-).
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Scharrelen met Varkens
Hier was het opmerkelijk, dat gedoe met die staarten. Ligt misschien aan het ras?
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Scharrelen met Varkens
@pauljansen dat verhaal over die staarten kwam van de varkenshoeder. Ik heb het bestudeerd en het klopte helemaal. Meeste...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Scharrelen met Varkens
Pay-Uun blijft gewoon vegetarisch, ze heeft haar keus gemaakt, dol op levend vlees!
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Scharrelen met Varkens
Een tijdje kon je scharrelkippendijen bij AH krijgen, die waren prima, maar kennelijk daar geen courant artikel. Daarom koop ik...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - Kippendijen
Ja Guillaume, ik heb wel eens in de Zeeuwse bonen geweest ;-).
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Klootwijk: als boeren de pijp aan Maarten geven
Stamppot is helemaal hip, er is zelfs onlangs een kookboek vol stamppotten verschenen: Stamppot!, Het hele jaar door, Werner...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Amsterdamse ijssalon wordt in de winter 'stamppotsalon'
Als een boer stopt, de column die ik voor het magazine van Kasteel Groeneveld GRNVLD schreef deze zomer: Een paar jaar geleden...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Klootwijk: als boeren de pijp aan Maarten geven
Yvette is een bijzondere vrouw, een multitalent (afschuwelijk woord maar weet even geen beter) Ze heeft een schitterend blog,...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Punk, of de democratisering van de kookschrijverij.
Jan, misschien moet je ze - net als de chemische industrie - doodknuffelen: nodig ze uit, laat ze proeven, maak ze onderdeel van...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Giftig over gif
@janrobben: mooi filmpje over de B'waard en de fruitteelt, was dat het kasteel van Ammerzoden op de achtergrond?
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Giftig over gif
Wat helpt bij het voorkomen van weggooi-restjes is houdbaar in grotere hoeveelheden aanschaffen, niet houdbaar per dag en per...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Sandra zoekt een coach
Weten de foodloggers al dat er vandaag een #undergroundboerenmarkt is in Amsterdam en een vergelijkbaar event in Rotterdam? Kom...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Wereldvoedseldag en Science Fiction
Overigens, behalve de sojabonen verwerkt in Beeter geen peulvrucht te zien op dit duurzame menu. En als we het nou over duurzaam...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Menselijk, al te menselijk
@ulrik, daarom zou het zinvol zijn om praktische uitvoering van kleine kringlopen voor te bereiden. Keep local problems local.
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Menselijk, al te menselijk
@Robin, ik heb het alleen maar opgegraven gedetermineerd en gedateerd ;-)
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Menselijk, al te menselijk
Was er, afgelopen maandag. En onaangenaam verrast door de hoeveelheid hapjes. Zomaar op een maandagmiddag, vlak na de lunch. En...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Menselijk, al te menselijk
Op Twitter ging het even over de argumenten tegen het vleeseten. Ooit begon dat ergens in de 18e eeuw een onderwerp van...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Het geweten van McDonald’s
Maarten, ik bedoelde het heel letterlijk Mw. Marselis heeft geen 'rib' recepten, zoals kalfsrib, of ossenrib, hetgeen helemaal...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Stoverij
Kijk, mevrouw Marselis was dan weliswaar een grachtengordeldame met een kookschriftje, maar spelling was in die tijd nog niet zo...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Stoverij
Zit net met mevrouw Marselis op schoot, 1790, wat vertelt zij ons over carbonade qua receptuur: 1. Carbonade in papieren,...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Stoverij
Wij hebben hier ook eens een doodgraverspak gestoken jongetje aan de deur gehad die ons kwam bekeren. Een volwassen man stond om...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Birke Baehr - een jeudige Pollan-imitatie
Moet dat jongetje niet gewoon lekker gaan voetballen of schaken met zijn vriendjes?
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Birke Baehr - een jeudige Pollan-imitatie
Wouter, Peter, dan moet dat schap verdomd strak gemanaged worden ;-), want ik wed dat er enorm tegenaan geleund gaat worden door...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Een kroot en een kroket - #smaakNL
@WouterdeHeij, ik ben helemaal vóór, mits de producten meerwaarde hebben. De zoveelste zak sjips, of sapje met een...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Een kroot en een kroket - #smaakNL
Dat wordt niet een halve meter schap, maar een boerensuper of popupkraam :-) Geweldig, zo'n collectie spannende producten, van...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Een kroot en een kroket - #smaakNL
En lekker! Oppassen met eindrijm enzo.
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Algenbiefstuk
Maar waarom mag het niet gewoon als hippe 'groente', die alg?
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Algenbiefstuk
Maar hoe zit het nu met de voedingswaarde? Pakweg in vergelijking met spinazie, zuring etc, het is toch meer dan alleen maar...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Algenbiefstuk
Heb alleen de pure algenstof in een heerlijk gifgroen kleurtje geproefd. Wow, smaakexplosie. Ik zie veel culinaire...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Algenbiefstuk
Ah, Stijn Streuvels, da's lang geleden, deze ken(de) ik niet, ga op zoek. en kijk hier een proeve bij http://tinyurl.com/399nseb
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Wilt u zomer- of winterloof?
Cichoreiwortel als ersatz voor koffie gaat wsch wel terug op de Napoleontische tijd toen de echte koffiebonen dit land niet...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Wilt u zomer- of winterloof?
Ja, wij kopen de biologische lof en heel eerlijk gezegd: het jaar rond. Verschillende bereidingswijzen in willekeurige volgorde...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Wilt u zomer- of winterloof?
Dank je, Nick, het duizelde me even met al die ribbetjes ;-). Weten Britten het met hun cutlets trouwens wel?
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Stoverij
Nick, zit nog met puzzel: kotelet ging in de 19e eeuw toch ook als (kalfs-, varkens-)rib door het leven? Zit toevallig met het...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Stoverij
Ga ik zeker doen! Kan heel goed #encyclopedie- en stofzuigergevoel. BTW: ooit het woord krabbedie of krasduivel gehoord of...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Nick Trachet doet vondst
Nick, is het huis te bezichtigen? En waarom ziet dat apparaat er zo ongebruikt uit?
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Nick Trachet doet vondst
Yep, lijkt heel erg op de middeleeuwse moulinex. Tijd voor experimement?
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Nick Trachet doet vondst
Peter, hij gaat bijv. bij Conrad Hagger begin 18e eeuw als Hollandse saus door het leven! Ik zoek morgen even in de andere...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Linda Roodenburg: eetcultuur - vroeger en nu
@WouterdeHeij en Lizette, ik zal 20 eeuwen de volgende keer ook in het Engels uitbrengen er werd me al om een Duitse editie...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Linda Roodenburg: eetcultuur - vroeger en nu
@Guillaume, het zal je genoegen doen om te horen dat de Hollandaise saus één van onze bijdragen is aan de Europese eetcultuur,...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Linda Roodenburg: eetcultuur - vroeger en nu
Prachtig verhaal, met wat nuances. Volgens Jan Dieleman, Boeren in Nederland, 2008, werden aardappelen al in eind 17e eeuw in de...
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Linda Roodenburg: eetcultuur - vroeger en nu
Wat zit er in die pads? Zaagsel met soort van koffiekleur en geur? Iemand ze al opengemaakt en/of geproefd?
Lizet Kruyff
14 jaar geleden
Voor een euro
‹ Vorige
2
3
4
5
6
Volgende ›