Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Lizet Kruyff
Er is een monografie over verschenen speculaas, peperkoek, in het Frans, dus je begrijpt, het is een Franse uitvinding ;-).
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Is speculaas van de Belgen?
@Maartje, dank, vind dat geen reclame, maar zinvolle informatie! Boer en consument dichter bij elkaar.
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Wat eet de boer?
Paul Jansen, Ouwe oude ;-).
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Wat eet de boer?
Dag Maartje van Wijk, wat een mooi verhaal. Waar zitten jullie?
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Wat eet de boer?
Zou bietensoep - wel te pruimen - hetzelfde effect kunnen sorteren? Of moet 'gezond' nog steeds 'onsmakelijk' zijn (cf vieze...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Bietensap op in Vlaanderen
Guillaume, de rol van de spinazie van Popeye komt in aflevering 3 aan de orde, zondag dus, nog even geduld.
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Vreemd Eten
Grappig, een hoogleraar vleesvervangers. Kunstvlees gemaakt van allerhande peulvruchten. Zijn die dan puur niet lekker genoeg?...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Professor in de bonen
Misschien is het goed om bij het onderwerp te blijven: de ROL die het eten speelt in stripverhalen. Daar valt hier voldoende...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Vreemd Eten
Laat maar Nick, dit is een onderwerp voor stripliefhebbers. Dat begrijp je of dat begrijp je niet.
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Vreemd Eten
Duizend bommen en granaten! Dirk, je hebt helemaal gelijk, Kuifje klopt ook! Dank voor het compliment. Volgende week de laatste...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Vreemd Eten
Hans z.a., aan het eind van het verhaal haalt Panoramix wat groene blaadjes te voorschijn en strooit die door het warme water...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Vreemd Eten
en voor stripminnende foodlogger, als het niet over eten hoeft te gaan, let op Puppy from Hell, een nieuwe strip van Hans van...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Vreemd Eten
In Asterix en Obelix komen meer van dat soort missers voor: Spaanse peper in het anti-katerdrankje in Les Laurier de César,...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Vreemd Eten
Too obvious, die Billy en Bessy, toen obesitas onder kinderen nog een reden was om ze uit te lachen en te laten begaan, in...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Vreemd Eten
Er komt nog een hapje Robbedoes bij ;-). En wellicht een kliekje Suske en Wiske De psychologie van de vetrandjes bij Lucky Luke...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Vreemd Eten
Dirk, Irish stew, hebben we in ons land geen echte tegenhanger van met schapenvlees. Prima eten:...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Een feestmaal tot besluit
Het laten 'besterven' van vis - zo vertelde een forellenkweker in de buurt, verbetert het loskomen van de graat na bereiding....
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: steenbolk
Dirk, zeker is het schaap gegeten, maar je vroeg om typische streekgerechten, en die kan ik voor Brabant niet vinden. Je kunt je...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Een feestmaal tot besluit
Przewalsky, het vervagen van de seizoenen en de fruitglobalisatie, heeft dat niet ook alles te maken met Europa? Europees gezien...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Een feestmaal tot besluit
De Bovenbazen (1963) geven hun interpretatie van het 'obsolesence'model dat toen opnieuw geïntroduceerd werd en waar we nu met...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Een feestmaal tot besluit
Pos of post populair genoeg hier in vroeger tijden. Ja, graag terug op tafel. Maar is hij in dit land te krijgen?
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: steenbolk
Guillaume, hoorde vanmorgen op BNRradio iemand serieus beweren dat AH in België voor een prijzenslag in de supers zou gaan...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Breaking: AH's sigaretten zijn wél gezond!
Prezwalsky, Wien, klar, K&K;atmosfeer nog in de afvoerputjes zichtbaar :-). Guillaume, sprookjes en strips niet door elkaar...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Een feestmaal tot besluit
przewalsky, mooi! Het aardige van Heer Bommel en Tom Poes is ook de omgekeerde Sherlock Holmes - Watson rolverdeling. Die...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Een feestmaal tot besluit
Klootwijk, je bent op zondag nog voorspelbaarder dan de afloop van een stripverhaal. Je zou kunnen overwegen om niet te reageren...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Een feestmaal tot besluit
Nick, ooit tegen bronnen aangelopen over het vetmesten der ganzen met vijgen door de Romeinen?
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: Foie gras
Dick, als je tijd hebt zou het leuk zijn om uit te vinden wie ze waar teelt in Frankrijk! Kan leerzaam zijn.
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Oca's voor de Lidl?
Jeroen, ik zocht via de zoekknop en kwam nergens :-(
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Oca's voor de Lidl?
Wat leverde neuzen in de 19e (en soms ook laat 18e) eeuwse kookboeken op aan mogelijke achtergrondinformatie over Marie's Filet...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Frans Oud & Nieuw
Zelfs Ton Vreeken heeft ze niet in het assortiment als ik het goed zie in zijn online catalogus! Dick, ik denk dat dit eerder...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Oca's voor de Lidl?
Monique, Marie Potie had een duur schriftje, ze kon goed schrijven, ze behoorde zeker niet tot het 'arme' deel der Franse natie....
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Frans Oud & Nieuw
Frits, ik wilde niet zeggen dat ik er méér over weet dan alle andere foodloggers, maar wel dat ik vanwege jarenlange...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Frans Oud & Nieuw
Beste Frits, je hebt een punt, maar de gemiddelde reageerder hier is beslist op de hoogte van al deze veranderingen in het vee...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Frans Oud & Nieuw
Kijk nooit tv-reclames, maar in de weekendkranten van divers pluimage en voorbijkomend ander gratis materiaal zal ik op zin en...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
De (g)advertentie
Monique, leuk, dank, ik ga er achteraan. Mooi project voor een vuttende vriendin daar. Al die taarten met room ook in haar...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Frans Oud & Nieuw
Ha Monique, liepen even twee dingen door elkaar, je had het over advertenties in een boekje uit 1905, daar doelde ik op. Het...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Frans Oud & Nieuw
Zoals ik al zei Dick, Marie is de kapstok. Nog geen derde van de receptuur in het boek is uit het schriftje. Boven het recept...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Frans Oud & Nieuw
Monique, een kookschrift is een egodocument, want een persoonlijke keuze aan receptuur. Dat zou iets moeten zeggen over degene...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Frans Oud & Nieuw
Kookboeken uit de periode van het schriftje van Marie Potie heb ik hier voldoende in huis, Emgels, Frans, Duits, Italiaans,...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Frans Oud & Nieuw
Alle foodloggers en lezers wens ik een gezond en leergierig jaar. Met open blik en open vizier.
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Het jaar van de weerbaarheid
Nick, we zullen het helaas niet weten. Marie Potie diende als kapstok, maar in plaats van aan de vergetelheid ontrukt te worden...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Frans Oud & Nieuw
De koek en zopie van 'vroeger' is ontstaan omdat er buiten de wet om alcoholische drankjes verkocht konden worden. De wetten en...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Glühwein - oude & nieuwe tradities
en de bonbons van Puccini Bomboni zijn niet te versmaden/ Evenals de handmatig gemaakte truffels van Balancing Walls te krijgen...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Customized chocolade
Maar hoort dit onderwerp niet gewoon in de rubriek 'product'?
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Nipponblades - loeischerp in zachte zaken
Goed idee om met de veggies en vleessies aan tafel te gaan zitten, maar.... waar dient het toe? Er zal geen veggie op eens van...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
Dode dieren zijn niet vriendelijk
Vroeger had je verschillende spinaziesoorten die je na elkaar zaaide, dus ook herfstspinazie. Maar nu? Foodprint/footprint...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
30 minuten koken is geen tijdverspilling
Dick, eens, het gaat om kwaliteit, sociale context, eetcultuur. Romantici kijken terug naar een periode waarin alleen de...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
30 minuten koken is geen tijdverspilling
Met je laatste statement ben ik het helemaal eens Janneke: riskant om ons volledig afhankelijk te maken van de industrie....
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
30 minuten koken is geen tijdverspilling
Zou er iemand een weekje mee mogen lopen met het productieproces van de worst(en)? Van het inkopen van de ingrediënten tot het...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
#kloptie: HEMA rookworst
Maar wat doet Rosanne nu eigenlijk meer dan modieus foodie-bashen en daarmee een hoop aandacht krijgen? Hier ligt ze al in de...
Lizet Kruyff
13 jaar geleden
30 minuten koken is geen tijdverspilling
‹ Vorige
1
2
3
4
5
Volgende ›