Ook aan de kip zitten biefstukken. Ze komen van de billen die we bij kippen dijen noemen. Kippendijen zijn bij mijn marktkraam 1 euro de kilo duurder dan kipfilet. Hoe zit dat? De dame achter de poelierskraam wijst naar haar dijen met bot. "Zit natuurlijk wel minder vlees aan." Maar eigenlijk heeft ze geen verklaring voor het minimale prijsverschil. Hardlopers zijn het wel, die dijen. In tien minuten komen er twee klanten voor aan de kraam. Maar in de supermarkt zie ik ze zelden liggen, waarom niet?
Ze wordt stellig: "Daar hebben ze bij Albert Heijn de mensen niet voor. Veel te duur. Wij doen al het uitsnijden zelf, dat is een werk hoor."

Ze wil sowieso nog iets kwijt over kipfilet bij Albert Heijn. "Je betaalt voor water. Ik heb klanten hier die nooit meer filet in de supermarkt kopen. Het verschrompelt in je pan." Ze pakt een kipfilet beet. "Moet je kijken hoe mooi, droog, deze eruit ziet. Gewoon je ogen gebruiken.Waarom denk je dat er bij supermarktfilet onderin de verpakking zo'n papiertje zit?" Tja. "Om het vocht op te vangen.Ze hebben nu bij Albert Heijn een nieuwe verpakking, waardoor je het water minder goed ziet." Dit gezegd hebbende, wil ze niet met haar naam in het stukje. "Dan heb ik volgende week Albert Heijn op m'n dak."

Wekelijks stelt Sanny Visser een marktkoopman of -vrouw een vraag. Weet die wat er in zijn kraam te pas komt?

Dit artikel afdrukken