Ze wordt stellig: "Daar hebben ze bij Albert Heijn de mensen niet voor. Veel te duur. Wij doen al het uitsnijden zelf, dat is een werk hoor."
Ze wil sowieso nog iets kwijt over kipfilet bij Albert Heijn. "Je betaalt voor water. Ik heb klanten hier die nooit meer filet in de supermarkt kopen. Het verschrompelt in je pan." Ze pakt een kipfilet beet. "Moet je kijken hoe mooi, droog, deze eruit ziet. Gewoon je ogen gebruiken.
Wekelijks stelt Sanny Visser een marktkoopman of -vrouw een vraag. Weet die wat er in zijn kraam te pas komt?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Graag gedaan!
Irish Stew Armeluiseten.
Traditioneel hoort er schapevlees in.
Daar je dat hier niet kunt kopen, neem je een lam dat al ouder is en al een uitgesproken smaak heeft. De schouder of het halsstuk zijn uitermate geschikt. Meestal is dat het goedkope vlees. Kan er ook goed tegen als het langzaam verhit wordt, zoals in de Roemertopf.
@ van Breukelen zonder voornaam,
Dank voor de recepten. Foodlog is toch ,,verhalen over eten en wat je er van weten wilt" Staat bovenaan in de aanhef.Als jij lekker klinkende namen noemt wil ik ook weten hoe en wat. Nou dan...
Inderdaad vaak zijn hier items gewichtig van aard en die worden besproken door professionals ,deskundigen en experts waar de hele wereld wat aan heeft en waar regeringen naar luisteren. Heb ik de ballen verstand van.
Op je vraag v.w.b. Klootwijk , Dick heeft hem ergens mijn held genoemd haha. En zo is het !
Kemperkip?
Veel vooroordelen over waterkip - om de smaak of om die aardige kip die ook een leven verdient? Waarom goedkoop kipvlees wanneer scharreleieren al op het randje zijn?
Ik koop gewoon kip van een gerenomeerd bedrijf uit de Achterhoek (mag ik hier reclame maken?). Altijd lekker en goed voor mijn geweten. De kip in zijn geheel natuurlijk, en met (of zelfs zonder) de trucks uit de recepten van Cook & Chemist blijft de borst prima.
Hans Zonderachternaam. Dat is dan toch je achternaam, Zonderachternaam.
De recepten? Het gaat hier over heel serieuze zaken en het is geen onderonsje, theekransje, toch? Ik weet niet of het van Veerman mag, hij is streng. Ik gok het erop en ga jou nu vertellen hoe ik zo,n verrukkelijke Irish-stew maak. In steekwoorden! Roemertopf. Onderin ui, grof gesneden in kwart parten. Niks van dat fijn gesneden. Dan de schape,- of ouwe lamsschouder erop. Met been wel te verstaan en ook het vet, want dat geeft die verrukkelijke smaak. Niet zouten. Dan winterpeen, een paar, grof gesneden. Dan witte kool, alweer grof gesneden. Dan aardappelen. Alle hoeveelheden afhankelijk van met hoeveel je bent. De juiste smaak is afhankelijk van de hoeveelheid. Teveel wortelen, niet goed. Enzovoorts. Gewoon proberen. Wat olijfolie over de aardappels. In de oven op 200 graden. 1 uur en 30 minuten.
Kwartier langer maakt niks uit.Kan bij jou in de oven natuurlijk best anders zijn. Proberen.
Opdienen op grote borden. Een ieder doet er naar behoefte wat grove zeezout en grof gemalen peper over. Die peper is belangrijk voor de smaak. Dan even door elkaar husselen.
Lancashire-stew is met koolraap. Hetzelfde verhaal. Geen wortelen. Koolraap is eigenlijk een delicatesse. Geniet ervan nu het nog kan. Straks komt er een tijd dat we geen witte kool, rode kool, koolraap , selderijknol, winterpeen, bruine bonen, grauwe erwten, mollebonen meer kunnen kopen. Vindt jij het ook zo leuk, is niet het juiste woord, dat die Klootwijk zich weer vertoond?