We zijn gewoon mensen. Praten over wat zou moeten, maar wel gewoon leven. Herstel het opruimvarken of stop de boel allemaal in 1-persoons bewaarbare verpakkingen en duurzaam is Kees. U moet wel kiezen.
Met dank aan Sandra van Kampen die veertig dagen lang onderzoekt wat duurzaam eten is.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
De netwerkmiddag was inderdaad een gemiste kans. Eten, praten en ook nog luisteren bleek een ingewikkelde opgave. Helaas lokten de presentaties ook niet veel disuccsie uit. Gesprekken met tafelgenote Sandra van Kampen waren des te interessanter. Op zoek naar duurzam eten rees de vraag...geen kiwi's uit Australië pf zeeduivel uit Nieuw-Zeeland, maar wel Beeter van sojabonen uit Brazilië. Wat betreft het weggooien van al dat eten. Mijn inziens heeft dit alles te maken met onze sociale norm ten opzichte van eten. Eten is er in overvloed, altijd te verkrijgen en krijgt dus steeds minder geen waarde. In de rij staan met je eigen tupperware voor een overgebleven 'duurzame' bitterbal... hoe zouden mensen te wel niet aankijken?
@ Dick, zoals je weet ben ik voor een electricity based society, mits echter duurzame electra (Kaput heeft helemaal gelijk!) en mits het geen vrijbrief is om dus maar lekker veel energie te gaan gebruiken. Wageningen wil gewoon lekker onderzoeken, het gaat niet om de technologische inhoud, maar op de business case en het doen. Zoals je weet heb ik wel eens een boekje gelezen over het langer houdbaar of veilig maken van voedsel. :-)
Dick, waarom mag zelfs een van onze prinsen die duurzame elektrische maatschappij CO2-loos rondbazuinen?
In ieder geval heeft hij geen tegengas van Mark von Sleicher te verwachten, die heeft immers geen bal verstand van energie!
Dat zou in de elektrische maatschappij niet meer uit mogen maken. Zo wordt ons immers het land van honing, overvloed en heel veel mensen voorgesteld.
Natuurlijk heb je gelijk, ik vertrouw daar niet zo op. Er zal gekozen moeten worden: willen we de voedingsstoffen of de energie? Geen onbelangrijke vraag in het licht van ReneS´s opmerking.
Ik kwam overigens met een alternatief. Weet toevallig dat ons veel verguisde Wageningen mensen telt die nou juist wel mogelijkheden zien voor swill. Ze gaan in de richting die ik zojuist voorstelde. Ongekookte ideeen zijn dat. Ik zou op z´n minst eens in de voorkook willen zetten. Dat deden we hier jaren geleden al, maar vandaag is het tenslotte Wereldvoedseldag.
@Dick, Voer koken voordat je het aan een beest geeft? Lekker duurzaam idee!