Is Nederland klaar voor het slechtste product? Ik heb zo'n gevoel dat dit het al lage gemiddelde alleen maar in de kaart speelt ;-)

De Consumentenbond heeft plannen voor een Nederlandse verkiezing voor slechtste product. De bond heeft zich daarbij laten inspireren door internationale organisatie Consumer International. Hoofd beleidszaken Rob Dorscheidt van de Consumentenbond bevestigt tegenover Distrifood.nl dat er plannen zijn voor een dergelijke verkiezing. ‘We zijn geïnspireerd door de verkiezing die Consumer International (CI) onlangs organiseerde. Er is echter nog niets concreet. We weten dus ook nog niet op welke termijn we de Nederlandse editie van start gaat.’
Kinderslaapmiddel
Tijdens het Consumer’International Wereldcongres in Sydney werden de eerste ‘Bad Product Awards’ uitgereikt. Genomineerden waren onder meer Coca-Cola met zijn gebottelde leidingwater Dasani, Kellogg’s dat stripfiguren gebruikt om te zoute en te zoete ontbijtproducten te promoten bij kinderen en Mattel dat 19 miljoen stukken speelgoed met loodhoudende verf moest terughalen. Overall winnaar werd het Japanse pharmaconcern Takeda dat met het kinderslaapmiddel Rozerem aanzet tot irrationeel geneesmiddelengebruik.

Sociale verantwoordelijkheid
‘Deze miljardenbedrijven vertegenwoordigen globale merken met de daarbij behorende verantwoordelijkheid. Met deze verkiezing wil Consumer International en zijn 220 ledenorganisaties deze bedrijven ter verantwoording roepen en eisen dat ze hun sociale verantwoordelijkheid serieus nemen’, aldus CI-directeur Richard Lloyd op de website van de organisatie.



bron: distrifood
Dit artikel afdrukken