@boerenverstand, een twitteraar die ik volg, bracht dit project onder de aandacht. Mooi en bruikbaar.

Leve de man van de SRV, van je hiep hiep hoeree. Een beroemde slogan uit de jaren ’70 die langzamerhand aan actualiteit begint te winnen. Volgende week gaat bijvoorbeeld in Utrecht-Oost een rijdende winkel beginnen in de omgeving van de Jan van Galenstraat, een efficiënte en opeens weer hedendaagse oplossing voor wie last heeft van steeds grootschaliger wordende winkelvoorzieningen. Oudere mensen bijvoorbeeld.Het concept van de rijdende winkel, ooit bedacht door oud-Philipstopman Cor Boonstra, lijkt aan een revival begonnen. Gistermiddag is een totaal nieuwe, nergens bijhorende variant van de SRV-wagen - de VIP-bus- aan een lange tournee begonnen door de stad Utrecht. Een project van Dennis Nolte, een Utrechtse-ideeënman en ‘initiatiefnemer’.

De VIP-bus toert de komende maanden door Utrecht. In plaats van lauwe karnemelk en een oude Nuts, hebben Nolte en zijn medewerkers andere waar aan boord: een sterk verhaal of cultuurgoed bijvoorbeeld.

Of lokale verse kwaliteitsproducten. Of een wens/idee die u zelf kunt inleveren in de hoop dat de VIP-man hem gaat uitvoeren.Een beetje vaag lijkt het wel, maar wie de moeite neemt een stap in de VIP-bus te zetten, wordt aangenaam en tamelijk concreet verrast. Door een aardige fotoreportage van een echte SRV-man bijvoorbeeld, gemaakt door fotografe Isabelle Boon. Er is deze week ook een kok aan boord die gerechten maakt van Utrechtse producten: asperges uit De Bilt met schorseneren uit de tuin van Maarschalkerweerd.

De komende maanden rijdt de bus door de stad met steeds wisselende thema’s in de schappen. Zo gaan volgende week scholieren op zoek naar de vraag wat iemand tot een echte Utrechter maakt. Op die manier gaat het door tot het eind van het jaar en hoopt Nolte daarna de stad te hebben opgezadeld met een hoop goede, grote en kleine maar vooral frisse ideeën.


bron: ad.nl-utrecht
Dit artikel afdrukken