image

In Engeland is het zover: geen snoepreclame meer in TV-programma's voor kinderen.

Nu kunnen alleen oma en opa nog 'wat lekkers' meenemen voor de kinderen. Of kunnen kinderen hun snoepquotum alsnog jengelend afdwingen in de supermarkt, want daar is het spul op kinderooghoogte te vinden. Dat moet volgens de mensen die gestreden hebben voor het reclameverbod óók verboden worden.

Als we dan zo tegen zijn, waarom dan niet meteen doen wat een dominante groep in onze samenleving kennelijk wil: verbieden of zwaar belasten?

Wat ik me dan wel afvraag: wat gaan we dan nog meer verbieden? Ik denk dat het hele beeld van onze openbare ruimte verandert. Geen snoep-, drink-, snack- of Vietnamese loempiabar kan meer. De AH To GO's moeten voor de helft onruimd worden. Zelfs de sapbarren en milkshake-tenten moeten het veld ruimen.

Wat zal dat weer zorgen voor ruimte. Eindelijk een einde aan die altijd kauwende mensen. Het land wordt weer smakelijk om te zien.

Overigens, ik ben persoonlijk geen voorstander van verboden. Die zorgen alleen maar voor ondergrondse vraag. Het aanbod is tenslotte ruim voorradig.
Dit artikel afdrukken