De onderzoekers pleiten ervoor dat deze resultaten ter preventie naar buiten worden gebracht, zodat mensen die letten op hun calorieëninname zich wel bewust zijn van dit gevolg op de alcoholconcentratie in hun bloedDe drankjes bevatten verschillende hoeveelheden wodka en gewone cola of cola light. Eén drankje bestond uit alleen frisdrank. Daarna registreerden de onderzoekers gedurende drie uur de alcoholconcentratie in de adem van de deelnemers. Bij een lagere hoeveelheid alcohol waren de alcoholconcentraties ongeveer 22% hoger wanneer het met light frisdank was gemixt. Bij de drankjes waaraan meer wodka was toegevoegd lag dit op 25%. Er bleek geen verschil tussen mannen en vrouwen.
Pieken
Volgens Chris Rayner, gastroenteroloog van de University of Adelaide in Australië en niet bij het onderzoek betrokken, vertraagt de aanwezigheid van suiker de doorgang naar de dunne darm, waar het wordt opgenomen in het lichaam. “Bij het gebruik van alcohol zonder andere nutriënten ontstaan waarschijnlijk hogere alcoholpieken”, aldus Rayner.
De onderzoekers pleiten ervoor dat deze resultaten ter preventie naar buiten worden gebracht, zodat mensen die letten op hun calorieëninname zich wel bewust zijn van dit gevolg op de alcoholconcentratie in hun bloed.
Fotocredits: Mixed, Joel Olives
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog