Dat advies geeft blogger en kookboekenschrijver Jennifer McGruther in The Guardian. De overheid heeft namelijk niets te zeggen over wat je drinkt van je eigen koeien.

In 26 Amerikaanse staten is de verkoop van rauwe melk verboden. Fans van rauwe melk wijzen op de nutriënten, probiotica, versterkende werking voor het immuunsysteem en de vertering en uiteraard de smaak. Voedselveiligheidsexperts zijn tegen. Rauwmelkse producten kunnen gevaarlijk zijn, met name voor kinderen. Rauwe melk kan E.coli, salmonella, campylobacter en listeria bevatten en daardoor ziekmakend en zelfs dodelijk zijn. Desondanks is rauwe melk onder Amerikaanse foodies aan een onmiskenbare opmars bezig. The Guardian lijkt er een beetje moeite mee te hebben om het ronduit te zeggen: rauwe melk is wel degelijk een risico en zeker voor jonge kinderen.

Lees het nog maar eens na in ons artikel Rauwe melk drinken is dobbelen met de duivel.

Cécile Janssen
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken