Amerikaanse consumenten die rauwe melk of rauwmelkse kaas drinken of eten, lopen een 840 keer hoger risico om daar ziek van te worden dan consumenten die gepasteuriseerde melkproducten gebruiken. Hun risico op een ziekenhuisopname is 45 keer hoger. Dat blijkt uit een rapport van het Center for Disease Control and Prevention (CDC). Hoewel maar 3,2% van de Amerikanen rauwe melk drinkt en 1,6% rauwmelkse kaas eet, blijkt 96% van de zuivelgerelateerde voedselinfecties te herleiden tot het gebruik van rauwe melk. In de melktanks van rauwe melk producerende boeren is bij 2,5% STEC aangetroffen, bij 4,6% Salmonella, bij 4,7% Campylobacter en bij 2,5% Listeria monocytogenes. Pasteuriseren maakt al deze pathogenen onschadelijk, schrijft FoodPoisoningBulletin. Rauwe melk verheugt zich - in het kielzog van biologische en 'natuurlijke' producten - in een toenemende populariteit. Vanuit het oogpunt van de volksgezondheid is dat zorgelijk.
FoodPoisoning - Raw Milk Products Cause 840 Times More Illness Than Pasteurized Milk
Reageer
  • Deel
Druk af