Een bericht om van te schateren gisteren op foodnavigator.com: je moet oppassen met wat de Engelsen 'superfruits' noemen. Weg dus met de granaatappelen, de goji-bessen, frambozen en dat soort spul. Die zijn zo gezond dat je er ongezond van wordt.
Dat zit zo. Er zijn mensen die alleen nog maar gezonde vruchten nemen en dan denken dat ze supergezond bezig zijn. Daardoor krijgen ze een tekort aan de gezonde stoffen in niet zo gezonde vruchten en groenten, waardoor ze het tegenovergestelde bereiken.

Het is dus heel simpel: eet gewoon alles en heel gevarieerd. Die conclusie trekken de schrijvers niet. Volgende week schrijven ze weer dat frambozen en granaatappelen mogelijk ook helpen bij het vermijden van parkeerbonnen.

Ja serieus, tegenvergissingen. Bijv. die van het per ongeluk parkeren op invalidenplekjes. De antioxidanten van rood fruit zorgen - het komt volgende week in het nieuws - voor een verhoogde concentratie die ervoor zorgt dat je niet zo stom bent om voor het geldende tarief van 150 euro verkeerd te gaan staan.
Dit artikel afdrukken