image

Heerlijk die verdeeldheid in de markt. Er gloren commerciële kansen. Iedereen heeft zijn eigen unieke opplossing om Harry consument aan het groente eten te krijgen. Zou het niet een heleboel centjes schelen als er spake was van iets meer coördinatie?
Trouwens, Bonduelle? Wouter van der Land, vroeg het al eerder, bij welk merk hoorde die ook alweer?

Ruim 80% van de Nederlanders eet onvoldoende groenten. De van oorsprong Franse Louis Bonduelle Foundation breidt daarom haar activiteiten uit naar Nederland. De stichting wil het eetgedrag en voedingspatroon van Nederlanders op het gebied van groenten bevorderen. Dit via voorlichtingsacties, informatieverstrekking en ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek. Hiervoor heeft de foundation het digitale platform opgezet Vooral jongvolwassenen
Hoewel de meeste Nederlanders weten dat voldoende groenten en fruit goed zijn voor de gezondheid, eet slechts 18% van hen voldoende groenten, meldt de stichting. Vooral jongvolwassenen komen, met een gemiddelde groenteconsumptie van 90 à 100 gram per dag, niet aan de aanbevolen hoeveelheid van 200 gram. Slechts 4% van de jongvolwassenen eet voldoende groenten.

Steunt onderzoek
Door wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen, wil de foundation kennis over eetgedrag en voedingspatronen vergroten. De foundation stimuleert verder onderzoeksinitiatieven in vakgebieden, als voedingstechnologie, sociologie, geneeskunde en agronomie.

De Franse stichting reikt jaarlijks de Researchprijs Louis Bonduelle uit. Onderzoeken en proefschriften uit verschillende vakgebieden rond voeding en eetgewoonten maken daarbij kans op een prijs van 10.000 euro.

Lespakketten
De Louis Bonduelle Foundation stelt ook lespakketten beschikbaar aan scholen, die speciaal ontwikkeld zijn voor verschillende leeftijdscategorieën. De foundation voert deze voorlichtingsacties uit, samen met onafhankelijke specialisten en organisaties.(hoe onafhankelijk kan je zijn?-red.)

Dit alles is te vinden op de website, net als recepten, enquêtes en praktische informatie over gezond eetgedrag en een verantwoord voedingspatroon. Verder heeft de stichting een maandelijkse nieuwsbrief.


bron: EVMI
Dit artikel afdrukken