image brood met toegevoegd foliumzuur en mineralen

Jawel, je kon er natuurlijk op wachten: ook ondernemers kijken op een andere manier naar het nieuws. Delifrance, onze niet onbekende broodjesleverancier, is zo'n bedrijf.

Délifrance lanceert een nieuw concept onder de naam ‘Délivital’ Met Délivital speelt het bedrijf in op de steeds populairder wordende trend “Well-Being”, een marktsegment waarbij aan producten bepaalde toevoegingen zijn gedaan die bijdragen aan een gezonde voeding en daarmee aan een gezonde levensstijl. Het Délivital Omega 3 broodje is rijk aan Omega 3 vetzuren én vezels. Omega 3's zijn onverzadigde vetzuren die ons lichaam niet zelf aanmaakt, maar die we wel broodnodig hebben! Omega 3 komt vooral voor in zaden, zoals lijnzaad én in vette vissoorten, zoals zalm. Dit broodje bevat bovendien meer dan 10% vezels. Aanbevolen wordt om minstens 25g vezels te nuttigen per dag. Wanneer men 100g van dit Omega 3 brood consumeert (= 1 broodje) krijgt men 40% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen.

Het Délivital Vitalité broodje bevat vitamines B1 & B9, mineralen (magnesium & ijzer) en vezels. Vitamine B1 draagt bij aan een goede stofwisseling en Vitamine B9 (foliumzuur) speelt een rol in de celdeling en bevordert de samenstelling van bepaalde aminozuren in het lichaam. IJzer en Magnesium zijn 2 essentiële mineralen welke het menselijk lichaam nodig heeft. IJzer is noodzakelijk voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes en bevordert de doorvoer van zuurstof naar het weefsel. Magnesium speelt een belangrijke rol in het zenuwstelsel.

Ook al overweegt de Nederlandse overheid, net als de Engelse, de Ierse en Australische dit soort 'pimperij' wettelijk te verplichten, ik denk dat Nederlanders er niet van houden om dit opgelegd te krijgen. We willen keuze. Wellicht biedt dit een mogelijkheid. Ik ben benieuwd of de consument dit oppakt, maar denk eerlijk gezegd dat die niet zo bezig is met al deze voedingsdétails.
Moeten we dit trouwens willen? Wat vinden jullie?
Dit artikel afdrukken