1

FlashAlleskunner magnesium supplement van het jaar

Magnesium is het Supplement van het Jaar 2023. Dat is het resultaat van de online enquête van het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG).

Kiezers blijken magnesium voornamelijk te gebruiken voor hun spieren, slaap, rust en ontspanning. Begrijpelijk, zegt IVG, want "de wetenschappelijk onderbouwde gezondheidseffecten van magnesium spelen een belangrijke rol in ons algehele welzijn." Het mineraal is 'een echte allrounder', het is betrokken bij honderden processen in ons lichaam. Het ondersteunt zowel de overdracht van zenuwprikkels in onze hersenen als de spieren. Zo kan magnesium tegelijkertijd helpen te ontspannen en extra energie leveren bij vermoeidheid.

In een 'spannende nek-aan-nek-race' met magnesium haalde vitamine d (supplement van het jaar 2022) de tweede plaats. Niet iedereen in Nederland maakt zelf voldoende vitamine d aan - onder invloed van zonlicht - om de weerstand en spierkracht op peil te houden.

En omdat niet iedereen in Nederland voldoende vette vis eet, belandt omega-3 (visolie, algenolie of krillolie) op de derde plaats van de meest geslikte voedingssupplementen.

Neem jij iedere dag een pilletje voor de pep, om je gezondheid te ondersteunen of om je voeding aan te vullen? Doe je dat uit eigen beweging of op advies van een professionele hulpverlener of vanwege medicijngebruik?
Volgens de nieuwste RIVM Voedselconsumptiepeiling gebruikt inmiddels meer dan de helft van de Nederlanders voedingssupplementen.


, 17 feb 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Carolien Makkink
Carolien Makkink Diervoeding
  • #1
  • 20 feb '23
  • 9:58

Het IVG is een initiatief van de branchevereniging NPN.
Ik heb trouwens niks tegen brancheverenigingen: zij behartigen de belangen van een bepaalde sector, in dit geval de fabrikanten van voedingssupplementen. De verkiezing van Supplement van het Jaar valt m.i. ook daaronder.

Ik denk trouwens dat de stelling 'het is een echte all-rounder' opgaat voor heel veel vitaminen, mineralen en spoorelementen.

En ja, zelf gebruik ik ook supplementen: vitamine D het hele jaar en in de winter multivitaminen&mineralen;.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.