De mondiale markt voor voedingssupplementen groeit de komende 10 jaar met gemiddeld 7,4% per jaar, verwacht marktonderzoeksbureau Future Market Insights (FMI). Van een totale waarde van $123 miljard dollar (€115 miljard) in 2015 zal de markt doorgroeien naar een waarde van $252 miljard (€235 miljard) in 2025. Dat blijkt uit een nieuw rapport, meldt AFN.

De toenemende vraag komt vooral uit de omvangrijke baby-boom generatie. Ook jongere generaties krijgen meer interesse in voedingssupplementen. De meeste groei voorziet FMI in Latijns-Amerika en Azië. In China kan nieuwe regelgeving een behoorlijke spaak in het wiel van de ongebreidelde groei steken. De Chinese overheid bereidt maatregelen voor die strenger toezien op etikettering, import en verkoop via internet van voedingssupplementen.

FMI onderscheidt 7 categorieën supplementen: gewichtsverlies, sportvoeding, algeheel welbevinden, gezondheid van het immuunsysteem en de spijsvertering, gezondheid van botten en gewrichten, hartgezondheid en 'overig' (beauty, anti-allergie en ooggezondheid). Uit het rapport blijkt ook dat vrouwen meer dan twee keer zoveel uitgeven aan voedingssupplementen als mannen. De apotheek en drogisterij blijven de populairste aankoopkanalen. Daarnaast zijn ook gezondheidswinkels en websites populair voor het kopen van voedingssupplementen.
AFN - abcDietary supplements market will be worth USD$131 billion by 2016 | Australian Food News
Reageer
  • Deel
Druk af