image
foto: zapxpxau

Eerder deze week consteerden we al dat omega-3 vetzuren hot zijn. Zo hot dat ze in varkens worden geïmplementeerd, zodat je vlees krijgt dat niet naar vis smaakt en de mensen ten dienste staat die geen vis blieven. Vandaag lees ik dat in Noorwegen voor kinderen, cq. de jongerenmarkt, snoepjes zijn ontwikkeld die de omega-3 vetzuren bezitten. Dan krijgen ze in ieder geval de o zo belangrijke vetzuren binnen. Wat blijkt?
De kinderen zijn allerter door dit vetzuur, ze hebben meer aandacht bij de les en leren beter. Aldus de Noorse wetenschappers. Reden te meer om hier iets mee te doen. Kinderen zijn nu eenmaal niet zo gek op vis, de vissticks daargelaten, en dus heeft men aan iets gedacht wat ieder kind lekker vindt : snoep. Er wordt niet gesproken over de nadelige kanten van snoep, zoals bijvoorbeeld koolhydraten, tandbederf etc. Nee we gaan voor gezonde snoepjes! Hoe bizar dit ook moge klinken.

Waarom is men toch zo bezig met de vetzuren omega 3 en 6 vroeg ik mij af, mede nieuwsgierig geworden door Dick's posting van woensdag met die prachtige varkensfoto. De laatste maanden komen steeds meer onderzoekers met resultaten over dit ‘wondermiddel’

In cijfers gaat het er dus zo uit zien: De omzet van de Omega 3 markt vertegenwoordigde in 2004 maar liefs een bedrag van € 116 miljoen en de verwachtingen zijn dat dit in 2005 met zeker 8% zal gaan stijgen. We spreken dan over een bedrag van ruim €125 miljoen. In dit tempo spreken we al snel over een omzet van ca. € 135 miljoen in 2006!

Tsja... ben bang dat deze melkkoe nog niet eens is opgestart!

Bron: Foodnavigator.com
Dit artikel afdrukken