De verkoop van cannabis- en hennepsupplementen is en blijft verboden in België, waarschuwt Gezondheidsnet.be, de grootste gezondheidswebsite van België. Aanleiding voor de waarschuwing is dat volgens het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) er "steeds meer online winkels opduiken die supplementen van de plant Cannabis Sativa L. (ofwel hennep)” verkopen.

Cannabis bevat meerdere actieve stoffen waaronder THC (tetrahydrocannabinol). Dit stofje is het belangrijkste psychoactieve bestanddeel van cannabis. Daarnaast bevat cannabis cannabidiol (CBD), dat in populariteit groeit. Coca-Cola toonde onlangs nog belangstelling voor ‘wiet-drankjes’. Daarop vlogen de beurskoersen van (legale) wietkwekers omhoog.

Volgens de Nederlandse wet mogen CBD-producten niet meer dan 0,05% THC (psychoactieve stoffen) bevatten om vrij te mogen worden verkocht. In wietolie, bijvoorbeeld, zit een hoge concentratie THC en verkoop is daarom ook in Nederland verboden.

FAVV - FAVV - Voedingsmiddelen of voedingssupplementen op basis van cannabis of hennep: is dit wel toegestaan in België?
  • Deel
Druk af