Amerikanen (maar ook Europeanen) eten nog altijd te zout. De risico's op een hartaandoening of beroerte lopen danig op bij een toenemende zoutinname. In Nederland sloot minister Schippers vorige maand een convenant met de voedingsmiddelenindustrie, om o.a. zoutgehaltes in eten te gaan reduceren. Maar: er zijn ook onderzoeken waaruit zou blijken dat te weinig zout juist slecht voor de gezondheid zou kunnen zijn.

De Amerikaanse onderzoekster Nancy Cook (een statistisch expert) heeft op verzoek van het U.S. Institute of Medicine (IOM) de verschillende onderzoeken naast elkaar gelegd, schrijft Reuters. Zij komt tot de conclusie dat 'te weinig zout' eigenlijk niet bestaat. Je kunt dus het best toch proberen je zoutinname te verminderen. Hoe doe je dat? Laat brood, gezouten vleeswaren, pizza, kaas en snacks links liggen. Ga je eten zelf klaarmaken in plaats van bewerkte voedingsmiddelen en gemaksproducten te gebruiken en grijp niet automatisch naar de zoutpot.
Dit artikel afdrukken