Zoutkorrrelneukerij; het moet toch niet gekker worden!
Britse volksgezondheidsexperts vinden dat snackbars zoutvaatjes met minder gaatjes moeten gaan gebruiken. Zo'n kleine verandering kan de bekende fish-and-chips nét even wat gezonder maken.
“Snackbars bestaan nou eenmaal en zijn belangrijk voor de lokale gemeenschappen. Helemaal afschaffen kan niet, maar kleine aanpassingen doorvoeren om de volksgezondheid te verbeteren is wel mogelijk”, zegt Amelia Lake, hoogleraar Volksgezondheid aan de Teesside University. Uiteraard kan dit voorstel ook uitgebreid worden naar de rest van de horeca.
De Britse 'chippies', de fish-and-chipsbakkers, zeggen al jaren tevergeefs bezig te zijn met het verminderen van de zoutconsumptie. Ze voegen nu standaard geen zout meer toe aan hun producten, maar klanten blijven om extra zout vragen. Het publiek houdt nou eenmaal van zout. De snackbars stellen dat het niet aan hen is om de consument voor te lichten over de gezondheidseffecten van zout. Dat moet de overheid doen. Maar een gaatje minder, scheelt al meteen wat zout zonder dat de klant het merkt of er voorlichting voor nodig is.
Als de klant het merkt vraagt ie toch weer of er nog wat zou op mag...........en iemand die altijd vel zout eet merkt het echt wel als er wat minder op zit.
Plaats een zoutvaatje bij de balie die de klanten zelf mogen gebruiken als ze er wat meer op willen, dan is de verkoper niet schuldig aan er teveel op gooien, maar heeft ie slechts de service als de klant het wil
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.