Flash GezondheidZoutvaatjes met minder gaatjes moeten Brit gezonder maken
Britse volksgezondheidsexperts vinden dat snackbars zoutvaatjes met minder gaatjes moeten gaan gebruiken. Zo'n kleine verandering kan de bekende fish-and-chips nét even wat gezonder maken.
“Snackbars bestaan nou eenmaal en zijn belangrijk voor de lokale gemeenschappen. Helemaal afschaffen kan niet, maar kleine aanpassingen doorvoeren om de volksgezondheid te verbeteren is wel mogelijk”, zegt Amelia Lake, hoogleraar Volksgezondheid aan de Teesside University. Uiteraard kan dit voorstel ook uitgebreid worden naar de rest van de horeca.
De Britse 'chippies', de fish-and-chipsbakkers, zeggen al jaren tevergeefs bezig te zijn met het verminderen van de zoutconsumptie. Ze voegen nu standaard geen zout meer toe aan hun producten, maar klanten blijven om extra zout vragen. Het publiek houdt nou eenmaal van zout. De snackbars stellen dat het niet aan hen is om de consument voor te lichten over de gezondheidseffecten van zout. Dat moet de overheid doen. Maar een gaatje minder, scheelt al meteen wat zout zonder dat de klant het merkt of er voorlichting voor nodig is.
Daily Mail - Chippies should cut holes in saltshakers to improve nation's health,
18 mrt 2024