Hierboven zingt ze "To blog or not to blog" met Maurits Fondse. Petra de Boevere, alias Meisje van de slijterij, is in een nare situatie terecht gekomen. Daarom gaat ze de strijd aan met een supermarktreus.
Go Girl .... Voor kleine kwaliteit in plaats van alles hetzelfde in het groot. Maar ja, ze blijkt ook nog op TV te willen ;-)

De bekende weblogster Het Meisje van de Slijterij is woedend op de gemeente Breskens en de lokale C1000. De bouw van een slijterij bij de supermarkt buiten het centrum van de toeristenplaats dreigt haar bedrijf kapot te maken. Petra de Boevere verwierf de afgelopen jaren landelijke bekendheid met haar weblog Het Meisje van de Slijterij . Inmiddels is ze in een juridische slag verwikkeld met de gemeente om te proberen het hoofd boven water te houden. ‘Ik vind een beetje concurrentie niet erg. Met de Plus concurreer je op een eerlijke manier, die hebben dezelfde lasten als wij, met hun vestiging in het centrum. Maar zo'n C1000, die hebben veel minder lasten én ze zitten op de doorgaande route. Geen hond gaat straks nog helemaal het dorp in voor een kratje bier', aldus ondernemerssite Bizz.nl . Procederen
In het bestemmingsplan was dan ook bepaald dat er geen nieuwe winkels buiten het centrum mochten komen. Dus ook geen slijterij in de C1000’, zegt De Boevere tegen het zakenblad Bizz. Het Meisje van de Slijterij is dan ook hard aan het procederen. ‘Als ik nu opgeef heb ik bij voorbaat verloren,’ zegt ze.

Strijdlustig
Ze steekt duizenden euro's in een schorsing, die moet leiden tot een bouwstop. ‘Als het er eenmaal ligt sta ik nog veel zwakker,’ licht ze toe. ‘Ook al weet ik: het is vechten tegen de bierkaai, want als kleintje win je het niet van zo'n grootgrutter, maar ik ben niet van plan me zomaar te laten wegmoffelen,’ voegt ze daar vechtlustig aan toe.


bron: distrifood

Dit artikel afdrukken