Het zou met name gaan over de late soorten. Er zijn spruitentelers die al alles geoogst hebben, maar er zijn er ook die nog een aanzienlijke slag te maken hebben.
De krant noteert ook de uitspraken van spruitenteler Gilles Klompe uit Dreischor (Schouwen-Duiveland). Hij heeft ’een klein beetje hoop’ dat zijn gewas er goed doorheen komt en zegt: ”Ik zie uitwendig wel wat witte randjes. Inwendig lijkt het nog goed. Het verschilt echter per perceel en per ras. Ik moet nog een kwart oogsten, in deze regio staat nog zo’n 15 procent op het land.”
Zou met het 'bittertje' ook de winterhardheid uit de spruitjes verdwenen zijn?
Fotocredits: 88rabbit
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Winterhardheid is betrekkelijk. Ik heb zowel een F1-hybride (mooie spruiten langs de stam) als een oud ras in de moestuin staan (rommelige echte Rosenkohl) en beide kapot. Maar ja, -22 is wel koud.