Van een Frans kookboek uit 1961 zijn afgelopen week in de Verenigde Staten zeker 22.000 exemplaren verkocht, waardoor het vanaf 30 augustus de eerste plaats in een van de toonaangevende verkooplijsten van de krant New York Times inneemt. Het boek Mastering the Art of French Cooking van Julia Child beschrijft hoe Child de Franse keuken ontdekte toen ze in Frankrijk woonde.
Het boek staat vol arbeids- en tijdsintensieve recepten, die onder meer grote hoeveelheden boter, ganzenvet, bacon en dergelijke ingrediënten bevatten. Amerika is doorgaans meer gefocust op snel en vetarm. Vermoedelijk is de onlangs uitgekomen film Julie and Julia de oorzaak van de gestegen verkoopcijfers. De film gaat over Childs boek en een moderne blogger die de gerechten probeert te maken.
bron: APN met dank aan nu.nl
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Niet terug bij af, maar hype-je. De gemiddelde Amerikaanse blogger kookt niet volgens Child, al is ze als icoon zeer geliefd. Net als Elisabeth David. Ik zou pas van serieuze 'retro' willen spreken als ook James Beard weer populair werd. Heb zijn boek 'how to eat better for less money' uit 1954.