Film by: Marcos Jorge
Met: João Miguel
Fabiula Nascimento
Babu Santana

Tijd: 96 minuten
Gemaakt in Brazilië
Ondertiteling keuze : Nederlands of Frans
De film wordt Portugees gesproken.

Hoewel men alom over de sex in de film spreekt, kan ik me er niet aan storen. Nee, het is heel natuurlijk en zelfs ondersteunend.

Na afloop van de film zei mijn vrouw, wat een mooie karakterschets! Daarmee is de kern eigenlijk weergegeven. Het toont een way of life - eten of gegeten worden - en de essentie van heel primaire dingen in ieder mensenleven.

Nonato komt zonder geld en uitgehongerd aan bij een snackbar waar hij gaat eten. Als blijkt dat hij niet voor zij eten kan betalen maakt hij een deal met de eigenaar. Hij krijgt kost en inwoning en gaat het keukenwerk doen.

Al snel blijkt dat Nonato een aangeboren liefde heeft voor koken. De tent loopt al snel vol. Een restaurateur die mogelijkheden in hem ziet, kaapt hem weg.Dan is er het hoertje Iris waar Nonato helemaal hotel de botel van wordt en waar hij mee wil gaan trouwen, zonder dat hij zijn aanstaande deelgenoot maakt van zijn gevoelens.

De film kent twee verhaallijnen. Eentje van Nonato in ontwikkeling en eentje van Nonato in de gevangenis waar hij in de hiërarchie onderaan staat en waar hij gebruik maakt van zijn kwaliteiten als kok om zijn waarde in de groep te verhogen. Deze verhaallijnen wisselen elkaar af en zijn chronologisch, dus goed te volgen.

Het tempo is langzaam en bedeesd. Je leert de mens zien in het verhaal. Hoe Nonato in de gevangenis komt, is gedurende de film een vraag die zich aandient en …..zelf oplost. Mooi gemaakt met veel gevoel voor de menselijke aspecten.





Dit artikel afdrukken